Rolluiken Vilvoorde

Voor het verbeteren van de zonwering bij u thuis of op kantoor, bestaan er verschillende opties. De meest populaire vorm van zonwering is echter het rolluik. Rolluiken bieden namelijk meerdere voordelen naast het weren van zon, zoals een goede verduistering, privacy en inbraakbeveiliging. Omdat het aanschaffen van rolluiken aardig in prijs kan oplopen, is het aan te raden offertes van meerdere specialisten uit de regio met elkaar te vergelijken. Niet alleen op basis van de prijzen, maar ook op basis van werkwijze of klusduur. Wij beheren een netwerk van experts uit Vilvoorde die u allen snel en vakkundig met het plaatsen of herstellen van rolluiken kunnen ondersteunen. Vul vandaag nog de offertepagina in voor meer informatie!

rolluiken Vilvoorde

Navigeer op deze pagina naar:

plaatsen van rolluik Vilvoorde

Privacy, isolatie en anti-inbraak

Zoals al aangegeven zorgen inbouw- of opbouwrolluiken niet alleen voor een verbeterde zonbescherming, ze brengen ook andere voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een rolluik is de privacy die het biedt: de luiken zijn volledig ondoorzichtig, wat betekent dat u niet meer zichtbaar bent vanaf de straat. Een tweede voordeel is de verbeterde isolatie. Zowel met voorzetrolluiken als opbouwrolluiken stijgt de isolatiewaarde van uw pand in Vilvoorde gegarandeerd. Kiest u voor inbouwrolluiken bij een bestaand pand? Ondanks dat het plaatsen een grote klus is, ziet u naderhand niets van de omkasting van de rolluiken. Een derde voordeel is de inbraakveiligheid die ontstaat bij rolluiken. Zeker aluminium luiken zorgen voor een stijging van de inbraakveiligheid. Het is overigens verstandig om te kiezen voor luiken met een elektrische bediening voor de meeste veiligheid.

rolluiken soorten

Soorten rolluiken

Wij noemden hierboven al een aantal verschillende rolluiksoorten waaruit u kunt kiezen bij vrijwel elke leverancier uit Vilvoorde. Naast de keus uit de al genoemde voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken waar we u straks uitgebreid verder over informeren, dient u tevens een keuze te maken tussen de diverse bedieningssystemen en designs die men aanbiedt. Zo is het bijvoorbeeld een optie om uw rolluiken volledig te automatiseren, of juist handmatig te bedienen. Welke kleur het meest geschikt is, is afhankelijk van de kleuren die uw ramen hebben: wij adviseren om de rolluiken hierop te laten aansluiten. Zo weet u zeker dat de aanblik van uw pand niet verslechtert. Opbouw- en inbouwrolluiken in een speciale kleur kennen wel iets hogere prijzen, maar het zal tevens de pandwaarde doen stijgen. Op de lange termijn is dit daarom een verstandige investering. Maak op basis van de onderstaande informatie de keuze voor de beste rolluiksoort.

voorzetrolluiken Vilvoorde

Voorzetrolluiken

De meest basale vorm van een rolluik is het voorzetrolluik. Voorzetrolluiken zijn bij elke woning in Vilvoorde toepasbaar, vanwege het unieke installatiesysteem. De voorzetrolluiken plaatst men als geheel tegen de gevel aan, wat betekent dat voor het plaatsen geen hak- en breekwerk vereist is. Hierdoor is het zelfs bij monumentale panden mogelijk om voorzetrolluiken te monteren. Bijkomend voordeel van de voorzetrolluiken is dat deze de isolatie van het pand verbeteren. Zeker bij oudere panden gaat er veel warmte door de ramen verloren, terwijl het soms geen optie is deze ramen te vervangen. Voorzetrolluiken (of voorzetramen) zullen de isolatiewaarde laten stijgen, en zo de energiekosten laten dalen.

elektrische inbouwrolluiken in Vilvoorde

Inbouwrolluiken

Bent u net de eigenaar geworden van een nieuw pand in Vilvoorde, en overweegt u om voor rolluiken te kiezen als zonwering? Overweeg dan om inbouwrolluiken te laten zetten. Inbouwrolluiken bieden een prima isolatie op het moment dat deze bij nieuwbouw in het pand worden gezet. Kiest u voor het plaatsen van inbouwrolluiken bij een bestaande woning? Dan moet men de bouwschil doorbreken. De rolluiken worden immers netjes weggewerkt boven het raam, in de gevel. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de isolatie rondom de inbouwrolluiken. De rolluiken zijn volledig te automatiseren, maar ook een standaard elektrische bediening of handmatig bedieningssysteem vormen een optie. Een positieve eigenschap van de inbouwrolluiken is dat men de omkasting volledig in de gevel wegwerkt.

Opbouwrolluiken

Een variant die tussen een inbouw- en voorzetrolluik in zit is het opbouwrolluik. Opbouwrolluiken vormen de beste oplossing voor eigenaren van bestaande panden in Vilvoorde, die hun privacy en inbraakveiligheid willen verbeteren, geen grote verbouwing willen en geen grote zichtbare omkasting. Opbouwrolluiken plaatst men op het kozijn. Hierdoor vormen deze twee één geheel, wat betekent dat het de woningaanblik niet verstoort. Dankzij de versmelting van het raamkozijn en de omkasting van de luiken, profiteert u eveneens van een verhoogde inbraakveiligheid, en verminderde kou en tocht. De opbouwrolluiken kunt u bij menig leverancier uit ons netwerk op maat laten maken. De kosten voor een opbouwrolluik hangen dan ook van meerdere factoren af.

opbouwrolluiken automatiseren Vilvoorde

PVC

Op het moment dat u besluit om voorzetrolluiken te laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in Vilvoorde, dan bestaat er een ruim assortiment aan mogelijke basismaterialen. Het basismateriaal dat tegenwoordig het populairst is, is PVC. Dit komt door de vele voordelen die PVC met zich meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lage kostprijs (zeker als men kijkt naar de levensduur), de thermische isolatiecapaciteit en de geluidsbescherming. Daarnaast zorgt PVC voor een uitstekende extra bescherming tegen gelegenheidsinbraken, omdat het lastig te breken is. Het nadeel van PVC ten opzichte van andere materialen is dat het vrij lastig te herstellen is.

Aluminium

Een tweede materiaal dat regelmatig gebruikt wordt bij de productie van rolluiken is aluminium. Aluminium beschikt weer over andere eigenschappen dan PVC, waarbij met name de grote draagkracht van aluminium een positief punt vormt. Dankzij deze draagkracht is aluminium geschikt voor grotere luiken, of zelfs rolhekken. Een rolluik van dit materiaal is eveneens volledig te automatiseren, maar ook een standaard elektrische of handmatige besturing is een optie. De prijzen voor aluminium hangen af van de exacte samenstelling. De experts uit Vilvoorde zijn erg te spreken over aluminium, vanwege de goede isolering en stevigheid.

Hout

Tot slot willen wij u ook nog enige informatie geven over het gebruik van hout als basismateriaal voor inbouw- of opbouwrolluiken. Tot een aantal jaar geleden was hout namelijk zeer populair als basis voor woononderdelen. Tegenwoordig wordt het echter steeds minder gekozen. Dit komt doordat houten onderdelen relatief duur zijn, in vergelijking met PVC en staal, zeker als men kijkt naar de eigenschappen op het gebied van isolatie en inbraakwering. Het voordeel van houten luiken is met name de traditionele en warme aanblik die dit biedt. Daarnaast is elke houtsoort gemakkelijk te herstellen, waardoor u op de prijs voor een reparatie bespaart.

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Zoals hierboven al een aantal keer aangegeven, is het bedienen van een rolluik op meerdere manieren mogelijk. De meest standaard (en goedkope) variant is het handmatig bedienen. Bij een handmatig bedieningssysteem kunt u denken aan een lint of stok waarmee u de luiken laat zakken. Houdt u van iets meer comfort? Dan is een elektrische besturing de beste optie voor u. Bij elektrische systemen plaatst men een motortje in de omkasting, en met één druk op de knop of het omzetten van een schakelaar is het luik in korte tijd helemaal in- of uitgerold. Nog een stapje luxer is het automatiseren van de zonwering. Het automatiseren gebeurt op basis van sensoren, die de hoeveelheid zon meten. Sommige sensoren meten bovendien de windkracht, om zo de kans op beschadigingen aan het luik te voorkomen. Bij het automatiseren is het bovendien een optie om de besturing te koppelen aan uw smartphone of tablet.

Rolluiken plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

Het plaatsen van een rolluik is een klus waarvoor menig klant uit Vilvoorde terugdeinst. Het is echter niet noodzakelijk om de ondersteuning van een vakman te vragen bij het plaatsen van uw rolluik, zeker niet als het gaat om een voorzetrolluik dat u handmatig wilt bedienen. In een dergelijk geval is het voldoende te beschikken over de juiste gereedschappen, en een dag tijd. Voor rolluiken met een elektrische bediening of die u in de ramen of de gevel wil verwerken, is het verstandig om wel de hulp van een ervaren zonweringspecialist te vragen. Dankzij de hulp van een specialist profiteert u direct van een aangename temperatuur in huis, een goede privacy en een uitstekende verduistering van de betreffende slaapkamers. Houd er bovendien rekening mee dat op het moment dat u zelf aan de slag gaat met de installatie, u voor veel fabrieken de garantie verliest. Wij adviseren om de voorwaarden en regelgeving omtrent de garanties daarom goed na te lezen.

elektrische rolluiken Vilvoorde

Wat zijn de gemiddelde prijzen?

Het aanschaffen van nieuwe zonwering vraagt over het algemeen een grote investering. Daarom is het verstandig om de prijzen van de diverse mogelijkheden naast elkaar te leggen. Voor rolluiken geldt dat de prijs per vierkante meter kan variëren tussen de €100,- en €400,-, exclusief de montage kosten. Wij raden daarom aan om voordat u begint met het aanvragen van offertes de belangrijkste keuzes al te maken. Bepaal bijvoorbeeld uw maximale budget, maar ook de eisen waaraan een rolluik moet voldoen. Wilt u bijvoorbeeld perse een elektrische besturing? Of is handmatig bedienen ook voldoende? En hoe zit het met het design: is dat een harde eis, of is een eenvoudige kleur ook prima? Zodra u deze dingen bepaald hebt, kunt u meerdere offertes aanvragen bij professionals uit de regio. Door het invullen van het contactformulier op de offertepagina vraagt u eenvoudig diverse prijsopgaven aan. Vergelijk deze vervolgens geheel vrijblijvend op basis van prijs en aanbod.

Prijsbepalers

Zoals bij alle woononderdelen hangt de kostprijs voor een rolluik van verschillende factoren af. De grootste invloedsfactor is natuurlijk de afmeting van het luik dat u bestelt. In de meeste gevallen rekent een leverancier met een vaste prijs per vierkante meter, maar bij sommige aanbieders is er sprake van een bulkkorting. Dit betekent dat wanneer u voorzetrolluiken voor een compleet bedrijfspand bestelt, er circa 10% korting wordt gerekend vanwege de grote opdracht. Een tweede factor die invloed heeft op de prijzen is het materiaal dat u kiest. PVC is nu eenmaal goedkoper dan hout, en bij woononderdelen van aluminium is de samenstelling bepalend voor de aanschafprijs. Een derde factor waar u aandacht aan dient te besteden is het besturingssytseem. Handmatig bedienen vraagt geen extra investering, terwijl het automatiseren of de elektrische besturing een minimale prijs van €200,- kent. Kort gezegd hangen de prijzen van deze en andere zaken af:

  • Afmeting
  • Materiaal
  • Besturingssysteem
  • Kleur en design
  • Montage
  • Het soort geleider
  • Extra accessoires

Montagekosten

Wij willen u graag ook nog enige informatie geven over een onderdeel van de prijsopbouw dat een aardige invloed heeft, maar vaak vergeten wordt: de montagekosten. De meeste van onze klanten uit Vilvoorde vragen een specialist of deze de rolluiken wil plaatsen. Hoewel dit geen probleem is, zal de vakman hier natuurlijk wel een montagetarief voor rekenen. De montagekosten kunnen op twee manieren worden bepaald: door een standaardbedrag, of met een uurtarief. Dit verschilt per expert, maar komt over het algemeen op ongeveer hetzelfde bedrag uit. In totaal vormen de montagekosten ongeveer 25% van de uiteindelijke bouwsom. Kiest u ervoor om zelf de opbouw- of inbouwrolluiken te monteren? Dan zult u ook geld moeten uitgeven aan bijvoorbeeld gereedschappen. Dit komt bovenop de al genoemde materiaalkosten.

Rolluiktype (aluminium lamellen) Maat** (centimeters) Bediening Gemiddelde prijs, exclusief montage*
Voorzet/ Opbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Handbediening (band) €155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Somfy motor €285,- tot €340,-
Inbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €115,-
Inbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €235,-
Inbouw 100×200 Handbediening (band) €175,- tot €195,-
Inbouw 100×200 Somfy motor €300,- tot €320,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

herstellen van rolluiken

Rolluiken herstellen

Hoewel rolluiken natuurlijk worden gemaakt met het oog op duurzaamheid en kwaliteit, komt het voor dat er op een gegeven moment een beschadiging ontstaat die u moet herstellen. Het herstellen van zowel voorzet- als opbouwrolluiken is niet heel ingewikkeld, zeker niet als deze van hout zijn gemaakt. Beschadigde houten onderdelen kunt u eenvoudig schuren en verven. Rolluiken met een handmatige bediening zijn eveneens gemakkelijk te herstellen. Als u hebt gekozen voor een elektrisch besturingssysteem of als een rolluik lastig te bereiken is, dan is het adviseerbaar om het herstellen over te dragen aan een zonweringspecialist uit Vilvoorde. Zo weet u zeker dat de herstelwerkzaamheden goed verlopen.

prijs van rolluik herstellen

Veelvoorkomende herstellingen

Een rolluik kan op verschillende manieren beschadigd raken. De meest voorkomende beschadiging is die van een storing in de motor. Dit dient u spoedig te verhelpen, om zo het vastlopen van het systeem en de kans op een eventuele brandgevaarlijke situatie te voorkomen. Een tweede beschadiging die regelmatig ontstaat is schade aan het koord waarmee u de lamellen laat zakken. Dit koord verslijt soms door veelvuldig gebruik, maar is te vervangen. Een laatste vorm van schade waar professionals vaak mee te maken krijgen is oppervlakkige beschadigingen aan de lamellen zelf. Helaas is dit in veel gevallen lastig te herstellen, omdat men dan een gehele lamel zou moeten vervangen.

Rolhekken voor uw bedrijf

Terwijl de meeste mensen rolluiken associëren met buitenzonwering, is het ook een optie om te kiezen voor rolhekken voor de beveiliging van een firma of winkel. Een rolhek wordt op dezelfde wijze als een rolluik gemaakt, maar dan van gegalvaniseerd staal. Hierdoor bieden rolhekken een optimale veiligheid, en zijn zij beter bestand tegen de weersinvloeden. Vindt u het een prettig idee dat uw winkel goed beschermd is met een rolhek, maar houdt u niet van de uitstraling die het geeft? Er bestaan verscheidene decoratieve mogelijkheden zoals vensterglas en gekleurde sierstrips die de rolhekken een wat aangenamere uitstraling bieden. Vraag onze experts geheel vrijblijvend naar de prijzen en mogelijkheden via de offertepagina.

rolhekken in Vilvoorde

Wij leveren nagenoeg alle merken

Heroal

Eén van de fabrikanten die bekend staat om de vele vormen van buitenzonwering die het aanbiedt, is Heroal. De producten van Heroal hebben gegarandeerd een uitstekende kwaliteit, en bieden de juiste inbraakveiligheid. Bij deze firma ontwikkelt men steeds nieuwe producten, waaronder de RS Hybrid: dit is een rolluik en zonbescherming in één, waardoor u profiteert van een prettig uitstraling én goede bescherming.

Creon

Beschikt u maar over een beperkt budget? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment van Creon. De Creon rolluiken hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding, en worden volledig op maat gemaakt. Vindt u het prettig om bij een renovatie zowel de zonbescherming als deuren en ramen bij hetzelfde bedrijf te bestellen? Ook dan zit u bij Creon op de juiste plek.

Harol

Veel klanten uit Vilvoorde denken dat Heroal en Harol eenzelfde firma zijn, maar dan anders gespeld. Dit is echter niet waar. Harol is een geheel eigen merk, dat staat voor een strak design met hoogwaardige functies. Zoekt u bijvoorbeeld een ultrastille oplossing? Dan is de Silensio van Harol een goede oplossing voor. U hoort tijdens het uitrollen van het systeem geen enkel geluid.

pvc rolluiken Vilvoorde

Belisol

Wenst u te kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan kleuren en designs? Dan is Belisol een aan te raden merk. Bij Belisol bestelt u eenvoudig opbouw- of voorzetrolluiken in alle RAL-kleuren en tegen een aantrekkelijke kostprijs. Bij Belisol staat men bovendien voor een duurzaam productieproces, wat betekent dat men probeert de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

aluminium, pvc of hout?

Winsol

Stelt u hoge eisen aan de veiligheid van uw woonproducten? Bij Winsol is veiligheid één van de speerpunten. Men voorziet alle rolluiken van speciale veiligheidsgeleiders en een verstevigde onderlat, waardoor de inbraakveiligheid werkelijk optimaal is. Laat u de rolluiken ook nog eens automatiseren, dan denken inbrekers dat u thuis bent, en is de kans op een gelegenheidsinbraak bij u in Vilvoorde aanzienlijk lager.

aluminium rolluiken Vilvoorde

Deceuninck

Een laatste merk waarover wij u willen informeren is Deceuninck. Dit echte Belgische familiebedrijf is al jaren actief binnen de zonweringbranche, en u vindt hier vele modellen rolluiken. Een positief punt bij het aanschaffen van een artikel van Deceuninck is dat dit een eenvoudige installatie kent. Hierdoor bespaart u sterk op de montagekosten. Vraag gerust naar de opties voor bij u thuis.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het installeren van een voorzetrolluik of opbouwrolluik bij u thuis? Hebt u een vraag over het verschil in prijs tussen de verschillende soorten rolluikbediening? Of wilt u meer weten over de onderhoudswerkzaamheden van de verscheidene materialen? Aarzel dan niet om vandaag nog het contactformulier op de offertepagina in te vullen. Wij zullen na het ontvangen van uw aanvraag, deze doorsturen naar maximaal vijf specialisten bij u uit de buurt, die u vervolgens een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Het is aan u om deze offertes naast elkaar te leggen, en te kijken welke professional de werkwijze hanteert die het beste bij uw wensen aansluit. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen!

prijzen van rolluiken Vilvoorde