Harol rolluiken plaatsen?

Gratis & vrijblijvend

Harol rolluiken

De rolluiken van Harol zorgen er niet alleen voor dat u veel privacy in huis hebt, maar bieden nog veel meer. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium en PVC in vele kleuren en uitvoeringen. Daarnaast kunt u kiezen uit allerlei extra opties om het helemaal compleet te maken. In dit artikel leest u meer over de luiken van Harol en alle mogelijkheden. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt vrijblijvend offertes en zit nergens aan vast. Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en de voorwaarden en kies de specialist die het beste bij u past.


harol rolluiken

Waarom een Harol rolluik?

Harol heeft een uitgebreid gamma aan rolluiken, kleuren en extra opties. De rolluiken zijn van een hoge kwaliteit en voldoen aan alle hoge veiligheidseisen. Handmatige bediening of liever elektrische rolluiken? Beide is mogelijk. U kunt zelfs kiezen voor een automatische besturing. Bij Harol kunt u kiezen uit ruim 300 kleuren, zo weet u zeker dat uw kleur of design er ook bij zit.

De nieuwste innovatie van Harol zijn de ultrastille luiken. Deze worden aangedreven door een rolluikmotor van Somfy en zijn heel stil door de onhoorbare ‘soft start en stop’-functie. Met de obstakeldetectie heeft u een goede stopbeveiliging, zodat uw rolluik direct stopt wanneer er iets tussen komt. Dit voorkomt beschadigingen aan uw rolluik. Daarnaast zijn er nog vele extra opties op het gebied van inbraakbeveiliging, zonwering en lamellen. Hierover leest u hieronder meer.

Opbouw-, inbouw-, of voorzetrolluiken?

Harol biedt drie verschillende soorten rolluiken, namelijk opbouwrolluiken, inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Wanneer u een renovatie van uw ramen laat uitvoeren zijn opbouwrolluiken erg interessant. Deze worden in het raam geplaatst en vormen één geheel.

Inbouwrolluiken zijn het meest geschikt voor nieuwbouwhuizen. Hiervoor moet er een ruimte gemaakt worden in de muur waarin de kast geplaatst kan worden. Daarom zijn ze minder geschikt voor bestaande huizen, want hier is niet altijd ruimte voor. Voorzetrolluiken worden voor het raam geplaatst aan de buitengevel en deze kunnen altijd geplaatst worden. Afhankelijk uw woning en persoonlijke voorkeur kunt u één van deze drie soorten luiken laten plaatsen.


Harol rolluik laten installeren?

Vraag vrijblijvend en moeiteloos offertes aan!


Bedieningsmogelijkheden

U kunt kiezen uit een aantal bedieningsmogelijkheden bij Harol. Wanneer u kiest voor een manuele bediening moet u elk rolluik handmatig openen of sluiten. Dit kan met een lint, stang, koord of veeras. Een comfortabelere optie is om elektrische rolluiken te plaatsen. U kunt de elektrische rolluiken dan bedienen met een schakelaar aan de wand of met een afstandsbediening.

Ook uw mobiel gebruiken als afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. Met een afstandsbediening kunt u overal in uw huis de rolluiken openen of sluiten. Laatste mogelijkheid is om het openen en sluiten volledig te automatiseren, bijvoorbeeld met een tijdschakelaar. U hoeft dan niets te doen aan het openen en sluiten van uw elektrische rolluik. Ideaal als u op vakantie bent, want zo lijkt het net alsof u thuis bent.

  • schakelaar aan de wand
  • afstandsbediening
  • openen en sluiten automatiseren
  • tablet of smartphone gebruiken

Populaire modellen

Eén van de populairste modellen voorzetrolluiken is de VR150. Deze kunt u zowel met het ultrastille Silensio-pakket plaatsen of met een solaraandrijving. De VR150 Solar werkt op zonne-energie en is energiezuinig. De populaire IB inbouwrolluik is uit te rusten met extra isolatie en heeft dubbelwandige lamellen voor extra stevigheid.

De OB-serie opbouwrolluiken zijn uit te rusten met allerlei extra’s en ideaal voor renovaties of nieuwbouw.

U kunt kiezen uit lamellen gemaakt van PVC of aluminium. De ALU40S-lamellen zijn extra veilig en de ALU42TH-lamellen zijn uitgerust met extra isolatie. Wilt u een moderne strakke look, dan kunt u kiezen uit een kastmodel met afgeschuinde hoeken. Liever een klassieke uitstraling? Dan is een afgeronde kast zeer geschikt.

Bij een strakke kast kunt u kiezen uit een vlakke geleider, deze zijn er ook extra smal. Bij een afgeronde kast passen de geleiders met een ronde buitenkant perfect.

Vraag direct offertes aan via het offerteformulier om in contact te komen met een vakman.

Montage van de rolluiken

U kunt kiezen uit drie soorten rolluiken. Voorzetrolluiken kunnen op elk raam geplaatst worden en worden voor het raam geplaatst. Inbouwrolluiken worden voornamelijk gebruikt bij nieuwbouw. De kast van deze rolluiken is in de muur geplaatst. Opbouwrolluiken worden in het raam geplaatst en vormen één geheel met het kozijn. Dit type rolluik zien we voornamelijk bij renovaties en nieuwbouw.

De montage van de rolluiken is afhankelijk van het type dat u kiest. De vakman kan u hier meer over vertellen. Belangrijk bij het plaatsen van rolluiken is dat ze goed aansluiten en nauwkeurig afgesteld worden. Wanneer het plaatsen en afstellen niet correct is gedaan, werken ze niet naar behoren. Daarnaast is de isolatie dan minder goed en zijn ze inbraakgevoeliger.

harol rolluiken prijzen

Harol rolluiken herstellen

Zelfs met de goede kwaliteit van Harol is het mogelijk dat er een onderdeel van uw rolluik kapot gaat. Bij elektrische rolluiken kan het zijn dat uw automatische bediening niet meer goed werkt of uw rolluikmotor defect is. Wanneer u een rolluik met handmatige bediening heeft, komt er veel druk te staan op het rolluiklint. Hierdoor kan deze na verloop van tijd scheuren.

U kunt deze onderdelen eenvoudig laten vervangen of herstellen door een vakman. Zo werkt u rolluik van Harol snel weer zoals u gewend bent.


Op zoek naar een expert?

Bespaar kosten en vind de juiste vakman!


Extra’s en accessoires

Harol heeft vele extra opties en accessoires in het gamma. Naast de keuze in de 300 kleuren voor de lamellen, heeft Harol krasbestendige structuurlakken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor extra veiligheid en isolatie. Wilt u het inbrekers onmogelijk maken om in te breken in uw huis? Neem dan het veiligheidspakket met veiligheidsgeleiders, een stevige onderlat en ophefbeveiliging. Extra gemak heeft u met een elektrisch rolluik met een bediening via een afstandsbediening. U heeft zelfs de mogelijkheid om uw rolluiken te bedienen met uw smartphone of tablet.

  • 300 kleuren
  • krasbestendige structuurlakken
  • extra veiligheid (met veiligheidspakket)
  • verbeterde isolatie
  • afstandsbediening

Prijzen Harol rolluiken

Het is lastig om een exacte prijsindicatie te geven voor uw Harol luiken. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van het model dat u kiest, de vormgeving van de kast, het type lamellen en de bediening. Daarnaast is ook de kleurkeuze en alle extra mogelijkheden van invloed op de prijs. Een gemiddelde prijs voor een voorzetrolluik of opbouwrolluik van 1 bij 1 meter met handbediening is ongeveer €105,- tot €130,- excl. het plaatsen van het luik. Vraag een offerte aan op de offertepagina om gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen op te vragen. Zo krijgt u meer inzicht in de prijzen en kunt u de offertes rustig met elkaar vergelijken.

Lees hier alles over alle merken voor rolluiken.

harol rolluiken vakman

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u ook graag rolluiken laten plaatsen van Harol? Wilt u graag meer weten over de modellen en mogelijkheden? Of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken voor het plaatsen van uw rolluik van Harol.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de offertes op het aanbod, de prijzen en de voorwaarden en kies het bedrijf dat het beste bij u past. Door offertes te vergelijken met elkaar weet u zeker dat u niet teveel betaald voor deze klus.

Gratis offertes vergelijken