Rolluiken laten herstellen?

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken herstellen

Heeft u problemen met uw rolluiken? Scheve lamellen, een defecte rolluikmotor of een kapotte bandopwinder? In veel gevallen is het mogelijk om deze te laten herstellen of om onderdelen te vervangen, zodat uw rolluiken weer perfect werken. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Door de offertes te vergelijken met elkaar op basis van aanbod en kosten, kunt u de hersteller kiezen die bij u past en wordt het probleem zo snel mogelijk opgelost.. U bespaart direct op de kosten van het herstellen van uw rolluiken.


rolluiken herstellen

Veel voorkomende reparaties

In veel gevallen is het mogelijk om uw rolluiken te repareren, zodat ze weer perfect werken. Heeft u elektrische rolluiken en piept of kraakt de rolluikmotor erg bij het openen en sluiten? Of werkt hij helemaal niet meer? Dan kan de motor eenvoudig vervangen worden, zodat hij daarna weer soepel loopt. Wanneer één van de lamellen scheef hangt of er een deuk in zit, dan kunnen deze vervangen worden. Werkt de bediening van uw rolluik niet goed meer? Dan kan het nodig zijn om een nieuw rolluiklint of bandopwinder te plaatsen. Is er een veer in het ophangsysteem kapot? Ook deze kan vervangen worden. Lees hieronder meer over de gemiddelde kosten van een aantal reparaties.

Rolluiken herstellen of vervangen?

De gemiddelde levensduur van een rolluik is ongeveer 15 jaar. Hoe lang uw rolluik precies meegaat is afhankelijk van het aantal keren gebruik, het onderhoud wat eraan is gepleegd en de kwaliteit van het rolluik. Wanneer uw rolluiken te oud zijn, is het verstandiger om nieuwe luiken te plaatsen en ze niet meer te laten herstellen.

De kosten die u kwijt bent aan het herstellen zijn dan vaak hoger dan het vervangen en daarnaast zullen er waarschijnlijk snel weer problemen ontstaan. Met nieuwe rolluiken bent u goedkoper uit en heeft u weer jaren plezier van uw luiken.


Wilt u uw rolluiken laten herstellen?

Vind snel en eenvoudig een vakman en bespaar op de kosten!


Rolluiklint herstellen

Een rolluiklint wordt gebruikt om uw rolluik mee te bedienen. Het rolluiklint is verbonden met de lamellen van het rolluik en zorgt ervoor dat u het luik kunt openen en sluiten. Bij een rolluik met handmatige bediening komt er veel druk te staan op het rolluiklint. Hierdoor slijt het lint sneller en kan hij scheuren. Wanneer dit gebeurt, moet u een nieuw lint laten plaatsen.

Voordat u het rolluiklint kunt vervangen, moet u het rolluik helemaal naar boven trekken. De lamellen moet u daarna blokkeren, zodat ze niet meer naar beneden kunnen. Het oude rolluiklint moet u ontrollen uit de bandopwinder. Dan naait u het nieuwe lint vast aan het oude lint en kunt u hem in de bandopwinder draaien. Daarna kunt het oude lint verwijderen en het nieuwe lint vastmaken aan de lamellen. Het repareren of vervangen van het rolluiklint kunt u het beste over laten aan een specialistische hersteller van rolluiken.

Rolluikmotor vervangen

Uw rolluik kan defect raken wanneer er iets onder het rolluik stond waardoor hij niet helemaal naar beneden kon. Dit gebeurt vooral bij rolluikmotoren zonder een stopbeveiliging. Daarnaast kan een motor oververhit raken wanneer het rolluik te zwaar is voor de rolluikmotor.

Het vervangen van uw rolluikmotor is geen gemakkelijk klusje en moet nauwkeurig gebeuren. Eerst moet u het rolluik helemaal naar beneden laten, zodat er geen spanning meer op het rolluiklint staat. Daarna kunt u de motor vervangen. De bekabeling en het rolluiklint moeten opnieuw aangesloten worden. Daarnaast moet u de motor instellen, zodat hij op het juiste moment stopt. Ziet u dit niet zitten? Wij helpen u graag. Ga naar de offertepagina om gratis vrijblijvende offertes aan te vragen om uw rolluikmotor te herstellen.

rolluikmotor vervangen

Verleng de levensduur van uw rolluiken

U kunt zelf veel doen aan het verlengen van de levensduur van uw rolluiken. Door ze regelmatig en voldoende te onderhouden, zullen er minder snel onderdelen kapot gaan.

Het is belangrijk om de lamellen van de rolluiken goed schoon te maken, gebruik hiervoor een spons en water met zachte zeep. Maak uw luiken zowel aan de buiten- als de binnenkant schoon. Daarnaast moet u de geleiders en de rubbers van de rolluiken ook niet vergeten om schoon te maken. Om uw rolluik soepel te laten lopen kunt u de geleiders daarna insmeren met een teflonspray. Gebruik geen vet om uw geleiders in te smeren, dit trekt nog meer vuil aan.


Gratis - Vrijblijvend

Kosten rolluik herstellen

De kosten voor het herstellen van uw rolluik zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het belangrijkste is natuurlijk welk onderdeel u wilt gaan herstellen. De prijs voor het vervangen van een rolluikmotor is het hoogste, de gemiddelde prijs is dan ongeveer €170,- tot €300,-. De bediening herstellen is afhankelijk van het soort bediening dat u heeft. Kleine reparaties zoals een deuk uit de lamellen halen of een scheve lamel liggen rond de €20,- en €40,-. Daarnaast bent u afhankelijk van het merk, de voorrijkosten en het uurtarief van de hersteller.

Kosten reparatie 2024

Onderdeel van rolluikGemiddelde prijs per rolluik*
Vervangen rolluikmotor€170,- tot €300,-
Vervangen bediening€30,- tot €140,-
Vervangen rolluikblad€100,- tot €200,-
Overige reparaties€20,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes voor de beste prijzen.

rolluiken vervangen

Elektrische of manuele rolluiken herstellen?

Er kunnen verschillende soorten problemen ontstaan bij onderdelen van elektrische of manuele rolluiken. Het verschil zit hierbij in de manier van bedienen. Bij een handmatige bediening wordt het rolluiklint en de bandopwinder intensief gebruikt. Er komt meer druk op te staan en hierdoor gaan deze sneller kapot, dan bij een elektrische bediening.

Bij elektrische bediening kan de aansturing met een afstandsbediening of de rolluikmotor kapot gaan. Defecten die bij beide soorten luiken voorkomen zijn defecte rolluikbladen, deuken in de lamellen en kapotte geleiders. De kosten van het repareren zijn afhankelijk van het onderdeel dat defect is.

Meer informatie over elektrische rolluiken.


Op zoek naar een vakman?

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan en bespaar op de kosten!


Zelf rolluiken herstellen?

Wilt u een reparatie laten uitvoeren op uw rolluiken? Dan vraagt u zich vast af of u het niet zelf kunt doen. Een aantal dingen kunt u zelf doen. Zo kunt u eenvoudig de rubbers in de geleiders vervangen en uw rolluik schoonmaken. Maar voor een aantal andere reparaties raden wij aan om een hersteller in te schakelen.

Het herstellen van het rolluiklint of de rolluikmotor moet nauwkeurig gebeuren en moet daarnaast goed afgesteld worden. Hetzelfde geldt voor het herstellen van de bediening van uw rolluik. Bij ons kunt u een aantal vrijblijvende offertes aanvragen om zo een inschatting te kunnen maken van de prijs.

vervangen rolluikblad

Rolluiken laten herstellen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u uw rolluiken herstellen? Zijn er onderdelen kapot? Of wilt u meer weten over de prijs van een reparatie? Het is dan verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat u ze goed met elkaar kunt vergelijken. Via onze offertepagina kunt u gratis meerdere vrijblijvende offertes aanvragen van een aantal specialisten bij u in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

U kunt de offertes met elkaar vergelijken op basis van de prijs, voorwaarden en het aanbod en zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor het herstellen van uw rolluiken. Neem vandaag nog contact met ons op!

Gratis offertes vergelijken