Op zoek naar de beste prijzen?

Gratis & vrijblijvend

Rolluiken prijzen

Wilt u rolluiken kopen en bent u benieuwd naar de prijzen? De prijs van rolluiken verschilt enorm en is afhankelijk van keuzes zoals het type, het materiaal en de gekozen bedienen. Wilt u een prijsindicatie ontvangen en besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk offertes van rolluikspecialisten. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over de prijzen: u krijgt informatie over de kosten van verschillende soorten rolluiken en leest welke factoren invloed hebben op de totaalprijs.


rolluiken prijzen

Wat kosten rolluiken?

De prijs van rolluiken wordt bepaald door drie belangrijke onderdelen. Het rolluik zelf kost ongeveer €100,- tot €500,- per stuk. Maar dan bent u er nog niet! Voor de bediening ligt de kostprijs tussen de €20,- tot €500,- per stuk. Deze kostprijs varieert enorm afhankelijk van de keuze voor handmatige, elektrische of zelfs automatische bediening.

De prijzen voor rolluiken inclusief montage lopen nog iets verder op: de montage kost ongeveer €100,- tot €200,- per rolluik. Deze prijs is afhankelijk van de locatie en het gekozen bedieningsmechanisme. Hoe complexer de montage, des te hoger de kosten.

Kosten reparatie 2024

RolluikGemiddelde prijs*
Rolluik€100,- tot €500,-
Bediening€20,- tot €250,-
Montage€100,- tot €200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

rolluiken kosten

Factoren die de rolluik prijs beïnvloeden

Zoals u in de tabel ziet lopen de prijzen van rolluiken enorm uiteen. Het soort rolluik heeft een grote invloed op de totaalprijs, maar ook het gekozen bedieningsmechanisme en de montage speelt een grote rol. Hieronder leest u precies welke factoren invloed hebben op de kostprijs. Wilt u de prijzen van rolluiken vergelijken? Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kosten: start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

1. Type rolluik

U hebt de keuze uit voorzet-, opbouw- en inbouwrolluiken. De prijs van opbouw- en voorzetrolluiken begint rond de €105,- tot €130,- voor één vierkante meter. Dit is een simpel model met handmatige bediening. Ditzelfde rolluik kost ongeveer €225,- tot €250,- als u kiest voor een rolluikmotor.

Liever inbouwrolluiken? Voor een rolluik met handmatige bediening van één vierkante meter betaalt u gemiddeld €105,- tot €115,-. Houd er rekening mee dat de montage van inbouwrolluiken complex is, waardoor deze een stuk hoger liggen dan de montagekosten voor andere soorten.

Lees meer over:
Voorzetrolluiken
Opbouwrolluiken
Elektrische rolluiken

Rolluik kostprijs: per type 2024

Type rolluikAfmetingen in cmBedieningGemiddelde prijs*
Voorzet/ Opbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw100×200Handbediening (band)€155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw100×200Elektrische Somfy motor€285,- tot €340,-
Inbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €115,-
Inbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €235,-
Inbouw100×200Handbediening (band)€175,- tot €195,-
Inbouw100×200Elektrische Somfy motor€300,- tot €320,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te besparen.

2. Materiaal

U hebt bovendien de keuze uit veel verschillende materialen. Heeft u een klein budget, dan is kunststof een goede keuze. Dit is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Voor één vierkante meter betaalt u gemiddeld €90,- tot €150,-.

Aluminium is een duurdere optie, voor één vierkante meter ligt de prijs rond de €100,- tot €250,-.

Vindt u inbraakveiligheid belangrijk, dan is aluminium in veel gevallen de betere keuze: dit is namelijk nóg sterker dan kunststof.

Kosten rolluiken: per materiaalsoort 2024

Materiaal rolluikGemiddelde prijs*
Kunststof rolluik (100 x 100cm)€90,- tot €150,-
Aluminium rolluik (100 x 100cm)€100,- tot €250,-
Kunststof rolluik (200 x 200cm)€250,- tot €350,-
Aluminium rolluik (200 x 200cm)€350,- tot €600,-

*Dit zijn gemiddelde kosten excl. montagekosten.


Op zoek naar een vakman?

Vind snel en eenvoudig een vakman en bespaar op de kosten!


3. Bediening

De keuze voor de bediening heeft ook een grote invloed. De prijzen van elektrische rolluiken liggen bijvoorbeeld een stuk hoger dan een rolluik met handmatige bediening. Voor manuele bediening betaalt u ongeveer €10,- tot €30,- per stuk terwijl elektrische bediening zorgt voor een meerkost tussen de €75,- tot €250,- per stuk. Deze prijs is weer afhankelijk van het soort bediening: een draaischakelaar op de muur, een afstandsbediening of bediening via een app.

4. Merk

Er zijn heel veel verschillende rolluiken merken op de markt. Als u een vakman inschakelt dan krijgt u een persoonlijk advies met betrekking tot verschillende merken. Elk merk heeft namelijk haar eigen voor- en nadelen en komt met eigen prijzen. Een aantal bekende merken zijn Somfy, Heroal, Creon, Harol en Smits. Kiest u voor een a-merk, dan lopen de prijzen hoger op. Heeft u een beperkt budget dan is het slim om te kijken naar een huismerk. Vaak bieden huismerken een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

5. Montagekosten

We raden u altijd aan om een vakman in te schakelen voor de montage: zo profiteert u van de beste kwaliteit en weet u zeker dat er geen beschadigingen aan de muur ontstaan. De montagekosten hebben een grote invloed op de totaalprijs. De prijs voor het plaatsen van rolluiken ligt rond de €100,- tot €200,- per stuk. Bij meerdere rolluiken dalen de montagekosten per stuk.

Let op: plaatst u de rolluiken op een hogere verdieping? Dan geldt er vaak een meerkost. De hoogte verschilt per rolluikspecialist.

rolluiken prijzen montage

6. Extra opties

Bij de aanschaf heeft u ook de mogelijkheid om extra opties te selecteren. Deze maken het gebruikersgemak een stuk groter. Anti-optilveren kosten maar €5,- per stuk, maar verhogen de veiligheid enorm. Inbrekers kunnen het rolluik met deze anti-optilveren niet meer optillen waardoor de kans op een geslaagde inbraak heel klein is.

Vindt u veiligheid belangrijk? Dan is een bewegingsmelder misschien ook een goed idee: deze kosten €250,- per stuk. Hierbij sluiten de rolluiken automatisch bij verdachte bewegingen voor het raam. Zonnesensoren zorgen er juist voor dat de rolluiken sluiten bij te veel zonlicht. Deze kosten ongeveer €180,- tot €200,- per stuk.

Prijzen extra opties 2024

Extra optieGemiddelde prijs*
Anti-optilveren€5,- per stuk
Zonnesensoren€180,- tot €200,-
Bewegingsmelder€250,- per stuk

*Dit zijn richtprijzen incl. btw, maar excl. arbeidskosten.


Zoekt u de beste prijzen?

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan en bespaar op de kosten!


Prijs elektrische rolluiken

De prijzen van elektrische rolluiken lopen verder op door het complexe bedieningsmechanisme: deze is duurder in aanschaf én in montage. U hebt verschillende opties bij elektrische bediening. Een standaard motor met draaischakelaar kost ongeveer €60,- tot €150,- per stuk. Wilt u liever een sleutelschakelaar, houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €100,-.

Vindt u gebruikersgemak belangrijk? Kies dan voor een afstandsbediening. Dit kost gemiddeld €250,-. Een tijdschakelaar is ook fijn: deze zorgt ervoor dat de rolluiken automatisch openen en sluiten, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Dit kost gemiddeld €150,- per stuk.

Prijzen elektrisch rolluik 2024

OnderdeelGemiddelde prijs*
Buismotor + draaischakelaar€60,- tot €150,-
Draaischakelaar€50,-
Sleutelschakelaar€100,-
Tijdschakelaar€150,-
Afstandsbediening€250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar.


Gratis - Vrijblijvend

Rolluiken kopen? Een aantal handige tips!

Gaat u nieuwe rolluiken kopen?

Let dan hierop:

  • Kies een materiaal en design dat past bij uw wensen. Vindt u inbraakveiligheid belangrijk dan is een aluminium rolluik de beste keuze. Heeft u een beperkt budget, dan is kunststof misschien een betere optie.
  • Kies voor een kleur die past bij uw huis. Houd er ook rekening mee dat de kleur mede invloed heeft op de isolatie. Donkere kleuren houden meer warmte vast.
  • Het is belangrijk om de rolluiken correct in te meten, zodat u zeker weet dat ze perfect aansluiten op uw ramen. U kunt ze ook laten inmeten door een vakman, dan weet u zeker dat de afmetingen kloppen.

Goedkope rolluiken gezocht? Zo bespaart u op de kosten!

Het plaatsen van nieuwe rolluiken hoeft helemaal geen fortuin te kosten, er zijn namelijk verschillende manieren waarop u zelf de kostprijs kunt beïnvloeden. Hieronder geven we u een paar handige bespaartips.

  • Kies altijd voor een specialist in de buurt: zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
  • Bij het plaatsen van meerdere rolluiken dalen de montagekosten per stuk. Het is dus slim om in één keer alle rolluiken te plaatsen om zo te besparen.
  • Ga voor een budgetvariant: een kunststof rolluik met handmatige bediening. Kies ook voor een goedkope kleur, zoals wit. U kunt het bedieningsmechanisme altijd later nog vervangen door een rolluikmotor.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende vakmannen en kies zo voor de rolluikspecialist met het beste aanbod.

rolluiken prijzen vakman

Rolluiken laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u rolluiken laten plaatsen door een vakman? Dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit. We begrijpen dat u niet te veel wilt betalen, dus kies voor de vakman met het beste aanbod.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de offertes van rolluik experts in uw regio. U bespaart zo gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs. De offerteaanvraag is bovendien helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken