Rolluiken prijzen

Rolluiken hebben vele voordelen. Ze werken als zonwering, zorgen voor verduistering en isolatie en ze weren inbrekers. De prijzen van (elektrische) rolluiken hangen af van vele factoren. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten rolluiken zoals inbouw- en opbouwrolluiken. Daarnaast komen de bijbehorende prijzen voorbij. Heeft u online goedkope inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken gekocht? En zoekt u hulp tijdens de montage? We nemen de montage graag van u over. Wanneer u uw gegevens achterlaat via de offertepagina ontvangt u meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. U vergelijkt de voorwaarden en prijzen van de gratis offertes. Vervolgens kiest u zelf de vakman voor de montage van uw inbouw- of opbouwrolluiken.

rolluiken prijzen

Voorzetrolluiken

(Elektrische) voorzetrolluiken zijn het populairst. De populariteit hebben de voorzetrolluiken vooral te danken aan de lage prijs. U kunt voorzetrolluiken bovendien erg makkelijk installeren. Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van een gevel gemonteerd. De kast zit net boven de bovendorpel. Het plaatsen op een bestaand raam is mogelijk, er hoeven vrijwel geen aanpassingen uitgevoerd worden. Dit maakt een voorzetrolluik de ideale optie voor een bestaande woning. Daarnaast ontstaan er geen koudebruggen bij voorzetrolluiken waardoor isolatie overbodig is. Het plaatsen van de elektrische rolluiken kost bovendien weinig tijd.

Inbouw- of opbouwrolluiken

De kasten van inbouwrolluiken bevinden zich in een inkeping boven de ramen. Dit maakt de kasten vrijwel onzichtbaar, waardoor de inbouwrolluiken perfect geïntegreerd worden in de woning. Inbouwrolluiken passen hierdoor in elke woning en ze zijn bovendien winddicht en goed geïsoleerd. Inbouwrolluiken resulteren bij een bestaande woning in veel hak- en kapwerk. Dit maakt ze vooral geschikt bij nieuwbouw. De prijs van inbouwrolluiken ligt veelal hoger dan de kostprijs van andere soorten. De rolluikkast van opbouwrolluiken bevindt zich aan de binnenkant van de woning. Van buiten is de kast dus niet zichtbaar, maar in het interieur wel.

Materiaalsoort

Er wordt voornamelijk gekozen voor rolluiken van aluminium of pvc. Zowel aluminium als pvc is duurzaam en erg onderhoudsvriendelijk. Aluminium is echter iets steviger dan pvc, de prijzen van aluminium liggen daarom iets hoger. Er bestaan tevens rolluiken van hout. Houten rolluiken worden echter niet vaak gekozen omdat deze veel onderhoud nodig hebben. Houten rolluiken worden daarom steeds minder verkocht. Rolluiken en kasten van pvc (100×100 cm) hebben een prijs van circa €90,- tot €130,-. Reken bij aluminium rolluiken van 100 x 100 cm op iets hogere prijzen van circa €105,- tot €130,-,-. Deze gemiddelde prijzen zijn exclusief montage, bediening en accessoires, maar inclusief btw.

Bediening

Wilt u online een rolluik bestellen tegen een lage prijs? U heeft de keuze uit elektrische of handmatige bediening. Kiest u handmatige bediening? In dat geval opent u de rolluiken zelf met behulp van lintbediening. Bij elektrische bediening kunt u kiezen uit twee opties. De eerste optie is het openen van de elektrische rolluiken met een afstandsbediening. Een voordeel hiervan is dat u van elke plek in of buiten uw woning, de rolluiken kunt openen en sluiten. U sluit ze per luik of allemaal tegelijk. De andere optie is een draaiknop naast het raam. De knop opent en sluit het rolluik eenvoudig. U hoeft zich bovendien nooit zorgen te maken over waar de afstandsbediening ligt.

Rolluikmotor

Met elektrische rolluiken hebt u natuurlijk een rolluikmotor nodig. Een rolluikmotor is buisvormig en bevindt zich in de omkasting. Welke rolluikmotor u kiest hangt af van de benodigde sterkte. Afhankelijk van het materiaal en gewicht van de lamellen, moet de rolluikmotor sterker zijn. Een rolluik van hout of aluminium is zwaarder dan pvc, hierbij heeft de rolluikmotor meer trekkracht nodig. Om u een beeld te geven: lamellen van pvc wegen circa 4 kg per m2. Ingeval een grootte van 3 meter of meer neemt het gewicht toe tot ongeveer 6 kg per m2. Lamellen van aluminium of hout wegen ongeveer 7,5 tot 10 kg per m2. Hoe sterker de motor, hoe hoger de prijs.

Kleuren & extra’s

Wenst u een andere kleur rolluik? Het betalen van een meerprijs is niet per se nodig. Alle RAL-kleuren zitten vrijwel altijd bij de prijs inbegrepen. Indien u een hele aparte kleur wenst die niet vaak voorkomt, wordt er een meerprijs van €20,- tot €200,- gerekend. Qua extra’s hebt u een heleboel opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw rolluiken af te stemmen op domotica. Hierdoor gaan de rolluiken automatisch open en dicht dankzij sensoren. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een veiligheidspakket toepassen wat preventief werkt tegen inbraken. De verschillende opties zorgen uiteraard voor een stijging van de uiteindelijke prijs van rolluiken.

voorzetrolluiken prijzen

Isolatie

Isolatie is erg belangrijk. U bespaart op de kosten van uw energierekening als u goed isoleert. In sommige gevallen is het aanbrengen van isolatie in combinatie met rolluiken een goed idee. Een voorzetrolluik bevestigd u tegen de gevel, hierdoor zit het rolluik buiten de isolatieschil. Het is daarom onnodig om een voorzetrolluik van isolatie te voorzien omdat dit geen toegevoegde waarde heeft. Hetzelfde geldt voor inbouwrolluiken, ook hierbij is isolatie in de meeste gevallen onnodig. Wilt u een opbouwrolluik? Een aantal modellen zijn al voorzien van isolatie. Zo niet dan kunt u rond de €12,50,- per meter optellen bij de prijzen.

inbouwrolluiken prijzen

Prijzen inclusief montage

U bent natuurlijk benieuwd naar de kostprijs van rolluiken voordat u ze online bestelt. Zoals u hebt gelezen hangt de kostprijs af van verschillende factoren zoals het materiaal en of deze elektrisch is of handmatig bediend. Voorzetrolluiken of opbouwrolluiken hebben een rolluikkast. Vanwege de rolluikkast ligt de prijs hoger dan de prijs van een inbouwrolluik. Wilt u voorzetrolluiken of opbouwrolluiken van aluminium (100 x 100cm)? Reken op een kostprijs van circa €105,- tot €130,-, exclusief montage. De bediening is dan handmatig. De prijs van een elektrische (100 x 100cm) ligt gemiddeld tussen de €225,- en €250,-, exclusief montage. Een inbouwrolluik van aluminium (100 x 100cm) heeft een kostprijs van ongeveer €105,- tot €115,-, handmatig bediend. Rolluiken van kunststof zijn vaak iets goedkoper. De prijzen zijn exclusief montage van €100,- tot €200,-. De montagekosten zijn bij de inbouwrolluiken het hoogst.

Besparen door te vergelijken

Hebt u online voorzetrolluiken gekocht? Wanneer u deze online hebt besteld wilt u deze wellicht zelf installeren. De montage hiervan is echter lastig. Het is daarom verstandig dat een vakman de montage doet. Wilt u daarnaast besparen op de kostprijs? Dit doet u door het vergelijken van offertes op aanbod en prijzen. U ontvangt gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes van rolluiken bedrijven uit ons netwerk als u het online offerteformulier invult. Uit de offertes kiest u zelf de vakman die de rolluiken komt monteren. De specialisten binnen ons netwerk bevinden zich over heel Vlaanderen. Er zit altijd een vakman in uw regio!