Inbouwrolluiken laten plaatsen?

Gratis & vrijblijvend

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken bestaan uit horizontale lamellen welke zich tegen de buitenkant van het raam bevinden. Als een inbouwrolluik neergelaten is hangt het scherm vlak tegen het raam. De rolluikkast bevindt zich achter de gevelstenen, boven het raamkozijn. Dit maakt elektrische inbouwrolluiken onzichtbaar. U vindt hier meer informatie over de verschillen tussen opbouw- en voorzetrolluiken. De voordelen en prijzen van elektrische inbouwrolluiken komen daarnaast voorbij. Zoekt u een vakman die de rolluiken kan installeren?

Start gratis offerteaanvraag!

Door het gratis offerteformulier in te vullen kunt u prijzen vergelijken op basis van het aanbod en de kosten, daarnaast kiest u zelf een vakman voor de klus. U bespaart dus direct op de kosten en kan een expert kiezen die bij u past!

inbouwrolluiken

Verschil met voorzet- en opbouwrolluiken

Voorzetrolluiken passen op vrijwel ieder raam. Hak- en breekwerk is meestal onnodig tijdens het plaatsen van voorzetrolluiken. Dit maakt de zonwering erg populair. Voorzetrolluiken worden aan de buitenzijde van een muur of kozijn geplaatst. De rolluikkast is hierdoor altijd zichtbaar. Voorzetrolluiken zitten niet strak tegen het raam. Een voordeel hiervan is dat u het ruit een klein beetje kunt openen wanneer het rolluik neergelaten is.

Opbouwrolluiken lijken erg op inbouwrolluiken. De rolluikkast van opbouwrolluiken zit echter niet in de muur maar aan de binnenzijde van een kozijn of muur. Hierdoor zijn de kasten van opbouwrolluiken zichtbaar in het interieur. Opbouwrolluiken worden altijd tegelijkertijd met het raam geplaatst.

Nieuwe of bestaande woning?

Welke soort rolluik het meest geschikt is hangt af van uw huis. In een nieuw huis hebt u meer keuze dan in een bestaande woning. Heeft u een bestaande woning en wilt u rolluiken laten installeren? Het is verstandig om voorzetrolluiken te plaatsen.

Wanneer u toch liever opbouwrolluiken of inbouwrolluiken plaatst bij een bestaande woning, dan is hak- en breekwerk nodig. Daarom wordt hier meestal niet voor gekozen, tenzij u de bestaande woning gaat renoveren. Inbouwrolluiken worden ook wel geplaatst wanneer men besluit hoogrendementsglas te laten plaatsen.

Zoals u hebt gelezen bevinden opbouw- en inbouwrolluiken zich in en aan de binnenzijde van de muur. De ingebouwde rolluiken worden tegelijkertijd met de ramen geplaatst.

Bescherming & isolatie

Twijfelt u of u ramen voorzien van ingebouwde rolluiken wilt installeren? Inbouwrolluiken hebben vele voordelen. Allereerst werken ze als zonwering. Dankzij de zonwering blijft het in de zomer lekker koel binnen en in de winter heerlijk warm indien het rolluik neergelaten is. Ze zorgen daarnaast voor duisternis waardoor u zelfs overdag in het donker een dutje doet.

Inbouwrolluiken bevinden zich achter de gevel, hierdoor ontstaat een geïsoleerde omkasting. Zijwind kan namelijk niet tussen het venster en het rolluik komen. Wanneer het inbouwrolluik neergelaten is werkt het scherm geluiddempend en inbraak werend. Een luik beschermt bovendien de ramen tegen weersomstandigheden. Dankzij deze bescherming is onderhoud van de ramen minder vaak nodig.


Niet te veel betalen voor uw rolluiken?

Vind eenvoudig een vakman en bespaar op de kosten!


Bediening van inbouwrolluik

U kunt een inbouwrolluik op verschillende manieren bedienen. Standaard inbouwrolluiken bedient u handmatig met behulp van een lint, koord of stang. Een andere manier is elektrische bediening waarbij een rolluikmotor in de rolluikkast zit. Bij elektrische inbouwrolluiken hebt u tevens verschillende opties. Bedien de rolluikmotor bijvoorbeeld door middel van een afstandsbediening of een knop naast het rolluik.

Elektrische inbouwrolluiken zijn uiteraard duurder in verband met de rolluikmotor. Hoe duur de rolluikmotor is hangt af van het materiaal van het rolluik. Hoe zwaarder het materiaal, hoe sterker de rolluikmotor is. Hierbij telt ook: hoe sterker de rolluikmotor, hoe hoger de prijs.

Lees hier meer over elektrische rolluiken.

inbouwrolluiken bediening

Materiaal

Het is belangrijk dat de zonwering bestand is tegen verschillende invloeden zoals weersomstandigheden. De meeste ingebouwde rolluiken worden daarom gemaakt van aluminium of PVC. Zowel aluminium als PVC is erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Er is bovendien een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar van beide materialen. Aluminium isoleert beter, het werkt daarnaast beter als inbraakbeveiliging. De zonwering van PVC is echter circa €100,- goedkoper dan aluminium.

Voorheen werden naast rolluiken van PVC of aluminium ook luiken van houten verkocht. Hout heeft echter veel onderhoud nodig, wat bij een rolluik lastig is uit te voeren. Houten inbouwrolluiken worden daarom steeds minder verkocht en vind u alleen nog bij hele oude (monumentale) woningen.


Gratis - Vrijblijvend

Inbouwrolluiken (zelf) plaatsen

Ervaren klussers kunnen voorzetrolluiken eventueel zelf plaatsen, dit is niet erg moeilijk. De installatie van opbouwrolluiken en inbouwrolluiken is echter een stuk lastiger. Bij een bestaande woning komt er vooral een hoop kijken tijdens het aanbrengen omdat de rolluikkast zich achter de gevel bevindt. Het aanbrengen van de zonwering bij een nieuwbouwhuis is een stuk makkelijker.

Het is en blijft in ieder geval een specialistisch werk. Een vakman kan daarom het beste de installatie overnemen. Een vakman heeft vele jaren ervaring en het juiste materiaal waardoor hij klaar is voordat u het weet.


Inbouwrolluiken laten installeren?

Bespaar op de kosten door snel en eenvoudig een vakman te vinden!


Extra opties

Eén van de opties is om de elektrische ingebouwde rolluiken aan te sluiten op uw domotica systeem. Door middel van een sensor sluiten en openen de ingebouwde rolluiken. Het is tevens mogelijk om de elektrische rolluiken aan te sluiten op een tijdklok. De inbouwrolluiken gaan in dat geval tijdens bepaalde tijden open- en dicht. Dit is ideaal wanneer u een aantal dagen weg bent omdat het lijkt alsof het huis bewoond is.

De zonwering is verkrijgbaar in vrijwel alle ral-kleuren. U betaalt een meerprijs wanneer u een andere kleur wilt dan de standaard. U hebt tevens de keuze in lamellen. Er zijn bijvoorbeeld dikkere, beter isolerende lamellen verkrijgbaar.

Prijzen

Wilt u ingebouwde rolluiken online bestellen? U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van een aantal factoren zoals de afmetingen, het materiaal, de bediening en eventuele extra opties. Plaatst u de ingebouwde rolluiken in een bestaande woning? Dit is lastiger, waardoor u meer kosten kwijt bent.

Voor manuele inbouwrolluiken van pvc (240×200 cm) kunt u rekenen op prijzen vanaf €166,-. Hebt u liever elektrische rolluiken voorzien van een rolluikmotor? Dan moet u denken aan prijzen rond de €420,-. Dit zijn prijzen exclusief btw en plaatsing. Voor de plaatsing bent u ongeveer €150,- kwijt.

inbouwrolluiken vakman

Inbouwrolluiken laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Het aanbrengen van elektrische inbouwrolluiken heeft vele voordelen. Wilt u inbouwrolluiken van PVC of aluminium laten installeren in uw nieuwe of bestaande woning? De installatie van de zonwering kunt u het beste laten doen door een specialist. De vakmannen uit ons netwerk zitten verspreid over heel Vlaanderen. Een voordeel hiervan is dat u altijd snel wordt geholpen door een specialist uit uw regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Op de offertepagina kunt u uw gegevens en een omschrijving van de klus achterlaten. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. Deze vergelijkt u waarna u zelf de vakman kiest die bij u langs komt.

Gratis offertes vergelijken