Opbouwrolluiken laten installeren?

Gratis & vrijblijvend

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden op het raamkozijn geplaatst en vormen één geheel met het raam. Ze worden veel gebruikt bij renovaties, maar zijn ook geschikt als u een nieuw huis laat bouwen. In dit artikel kunt u meer lezen over opbouwrolluiken. De mogelijkheden voor uw opbouwrolluik, de voor- en nadelen en we geven u een prijsindicatie voor het plaatsen van uw opbouwrolluiken. Wilt u ook graag uw huis verrijken met opbouwrolluiken?

Start gratis offerteaanvraag!

Wij hebben een netwerk van specialisten bij u in de buurt. U ontvangt een aantal gratis vrijblijvende offertes van deze specialisten. U kunt de offertes vergelijken op basis van de prijs het aanbod en kiest vervolgens de specialist die het beste bij u past.


opbouwrolluiken

Wat zijn opbouwrolluiken?

Bij opbouwrolluiken wordt de kast aan de binnenkant van het raam gemonteerd. Een voordeel is dat opbouwrolluiken minder ruimte nodig hebben dan inbouwrolluiken. Daarnaast passen de rolluiken op elk raam. Met een opbouwrolluik kunt u uw raam volledig afsluiten. Dit zorgt niet alleen voor een betere isolatie, maar uw huis is ook minder inbraakgevoelig. Daarnaast creëren rolluiken veel privacy in uw huis. Het systeem sluit naadloos aan op uw raam en vormen samen één geheel. Door alles nauwkeurig te plaatsen kan het geheel onzichtbaar worden afgewerkt. Voor nog meer gemak kunt u ook nog kiezen voor elektrische rolluiken.


Opbouwrolluiken laten installeren?

Vind snel de juiste vakman voor de klus en bespaar op de kosten!


Geschikt voor renovatie en nieuwbouw!

Opbouwrolluiken zijn zeer geschikt voor nieuwbouw en bij renovaties van bestaande huizen. Wanneer u uw ramen laat renoveren, kunt u de opbouwrolluiken tegelijkertijd laten plaatsen. Meestal worden ze van tevoren op de ramen gemonteerd. Bij nieuwbouwhuizen worden vaak inbouwrolluiken gebruikt, maar opbouwrolluiken zijn ook zeer geschikt. Doordat er bij inbouwrolluiken een ruimte gemaakt moet worden voor de rolluikkast in de muur, wordt er een gat in de isolatie gemaakt. Dit moet gecompenseerd worden met extra isolatie in de rolluikkast. Daarnaast is er niet altijd ruimte voor in de muur. Doordat opbouwrolluiken één geheel vormen met het raam, zijn ze juist extra isolerend. Ze worden naadloos afgewerkt en het ziet het er daarom erg netjes uit.

Laat u geen renovatie uitvoeren of nieuwe ramen plaatsen en wilt u wel graag rolluiken voor uw ramen? Dan zijn voorzetrolluiken ook een goed alternatief.

Via de offertepagina kunt u moeiteloos en vrijblijvend offertes aanvragen, bijvoorbeeld voor voorzetrolluiken.

Optimale isolatie en bescherming

Het plaatsen van opbouwrolluiken geeft u veel voordelen. Het zorgt voor een goede isolatie en houdt uw huis heerlijk koel in de warme zomermaanden. U kunt ze naar beneden doen voor zonwering of als u wat meer privacy wilt in huis. Door het plaatsen van opbouwrolluiken heeft u ook minder last van geluid van buiten en is uw huis minder inbraakgevoelig. Doordat ze in het raam geplaatst worden, ziet u geen inbouwkast van buiten. Een nadeel van deze manier van een inbouwrolluik is dat de kast wel zichtbaar is in het huis. Een ander nadeel van het plaatsen van inbouwrolluiken is dat het eigenlijk alleen mogelijk is bij renovaties aan het raam. Wanneer u een inbouwrolluik wilt plaatsen in een bestaand raam, moet er gesloopt worden en liggen de prijzen een stuk hoger.

Voordelen van opbouwrolluiken

  • optimale isolatie
  • één geheel met raam
  • geen kast aan buitenkant huis

Nadelen

  • rolluikkast zichtbaar aan binnenkant raam
  • één geheel met raam
  • alleen bij renovatie ramen

opbouwrolluiken prijzen

Materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen mogelijk voor uw opbouwrolluik. Zo past het altijd bij de uitstraling van uw huis. De kast van het rolluik wordt meestal gemaakt van PVC of aluminium. In de kast worden de lamellen opgerold. De lamellen kunnen gemaakt worden van PVC, hout of aluminium. Een rolluik moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden en wordt daarom van een duurzaam materiaal gemaakt. Houten rolluiken worden niet zoveel meer gebruikt door het hoge onderhoud dat u eraan moet plegen. Tegenwoordig kunt u ook PVC met een houtlook krijgen. Hiermee heeft u wel de uitstraling van houten rolluiken, maar de voordelen van PVC. De prijzen voor kunststof rolluiken liggen lager dan bij aluminium, maar aluminium isoleert weer beter.

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, prijs en mogelijkheden voor kleuren en designs kunt u hierin een keuze maken.

  • PVC
  • Hout
  • Aluminium

Gratis - Vrijblijvend

Rolluik & zonwering: Heroal RS Hybrid

Wilt u een rolluik en zonwering in één? Kies dan voor het rolluik model Heroal RS Hybrid. De rolluik onderdelen bestaan uit een sterke aluminium buitenkant gecombineerd met een binnenkant van stof die u weerbestendigheid en zonwering biedt. Tevens verzekert het rolluik model een lange levensduur doordat de stof makkelijk schoon te maken is. Daarnaast hebben de voorzetrolluiken een goede isolatie waardoor het warmteverlies tot wel 44% wordt verminderd. Verder biedt de speciale stof van deze voorzetrolluiken ook geluidswering middels isolatie. Wat het model ook populair maakt zijn de verschillende type kasten die ze aanbieden. Hierdoor zijn er veel plaatsingsmogelijkheden.

Bedieningssystemen

Wilt u absoluut gemak met het bedienen van uw opbouwrolluiken? Dan kunt u ervoor kiezen om een elektrische rolluiken te plaatsen en deze te bedienen met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kunt u overal in huis uw elektrische opbouwrolluik bedienen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een automatische besturing met een tijdschakelaar of via een schakelaar aan de wand. Met een handmatige bediening kunt u uw elektrische rolluiken bedienen met behulp van een lint, koord of stang. De prijzen van elektrische opbouwrolluiken zijn hoger dan die van opbouwrolluiken met handmatige bediening, maar geven u wel meer gebruiksgemak. Daarnaast slijten ze minder snel, omdat alles elektrisch aangedreven wordt.

opbouwrolluiken bediening

Prijzen

Er zijn een aantal factoren van belang bij het bepalen van de prijs voor uw opbouwrolluik. De grootte van uw raam en manier van besturing spelen hier een grote rol. Daarnaast zijn ook de prijzen voor het materiaal, de leverancier en het type geleider belangrijk. Wilt u nog een aantal extra’s zoals zonwering of inbraakvertraging? Dan moet u rekening houden met een meerprijs. Voor een opbouwrolluik van 1 bij 1 meter met een rolluikmotor van Somfy moet u rekening houden met een prijs van ongeveer €225,- tot €250,-. Dit is een gemiddelde prijs zonder de montage. Wilt u meer weten over de prijzen voor opbouwrolluiken? Vraag dan via onze offertepagina een aantal gratis en vrijblijvende offertes aan van bedrijven bij u in de buurt. Lees op de pagina rolluiken prijzen alles over de kosten van rolluiken.

Prijzen oprolluiken 2024

Type rolluikAfmetingen in cmBedieningGemiddelde prijs, excl. montage*
Voorzet/ Opbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw100×200Handbediening (band)€155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw100×200Elektrische Somfy motor€285,- tot €340,-

*Let op: het gaat hierbij om gemiddelde prijzen. De exacte kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de exacte afmetingen, het materiaal, het type geleider en de bediening. De prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief montage.


Op zoek naar de beste prijzen?

Vergelijk diverse offertes en vind de juiste vakman voor de installatie!


Rolluik laten herstellen

U moet uw rolluiken goed blijven onderhouden. Regelmatig schoonmaken en de geleiders insmeren met een vetvrij smeermiddel zoals teflonspray horen hier ook bij. Toch kan het voorkomen dat er een defect ontstaat. In veel gevallen is er een reparatie mogelijk en kunt u uw rolluik laten herstellen. Maar soms moet u onderdelen laten vervangen. Bij een elektrische rolluiken kunt u bijvoorbeeld de rolluikmotor vervangen en een veelvoorkomende reparatie aan een opbouwrolluik met handmatige bediening is het herstellen van het lint. Op de pagina over het herstellen van rolluiken kunt u hier meer informatie over vinden.

Opbouwrolluik plaatsen?

Het plaatsen van een opbouwrolluik wordt meestal gedaan voordat de ramen geplaatst worden in uw huis. De kast van het rolluik wordt perfect op het raam gemonteerd, zodat ze een geheel vormen. Alleen als de rolluikkast nauwkeurig geplaatst wordt, werkt hij helemaal naar behoren. Om deze redenen is een opbouwrolluik ook niet geschikt om zelf te plaatsen, maar echt een klus voor de vakman.

Een rolluik dat niet goed aansluit is minder isolerend en daarnaast gevoeliger voor inbraken. De vakman weet precies hoe hij uw inbouwrolluik moet monteren.

Een vakman kunt u eenvoudig vinden via de offertepagina.

Extra opties

Naast dat er vele mogelijkheden zijn voor de kleur van uw opbouwrolluik, zijn er ook nog een aantal extra opties. Eén van de opties om een geïntegreerde insecten- en zonwering in het rolluik te plaatsen. Met een insectenwering heeft u geen last meer van vervelende insecten in huis. Door de zonwering heeft u geen last van de felle zon in uw huis, maar kunt u wel daglicht doorlaten. Ideaal om te combineren met een solaraandrijving, die uw rolluik automatisch opent en sluit bij zonlicht. Een ultrastille motor behoort ook tot de mogelijkheid bij elektrische opbouwrolluiken. Zo kunt u uw rolluik openen en sluiten zonder dat het veel geluid maakt. Om inbrekers het nog moeilijker te maken kunt anti-optilveren laten plaatsen, waardoor uw rolluik niet naar boven geduwd kan worden.

Bekende merken

Een aantal bekende merken van opbouwrolluiken zijn Winsol, Belisol, Harol en Wilms. De opbouwrolluiken van deze merken zijn van een zeer goede kwaliteit. Een betrouwbaar merk voor rolluikmotoren voor uw opbouwrolluik is Somfy en deze kunt u combineren met alle aanbieders van opbouwrolluiken. Elk merk heeft zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden. De vakman kan u meer vertellen over welk merk en welk opbouwrolluik voor u geschikt is.

opbouwrolluiken vakman

Opbouwrolluiken laten installeren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u ook graag opbouwrolluiken laten plaatsen? Wilt u graag meer weten over alle mogelijkheden? Wilt u graag elektrische rolluiken? Of heeft u nog andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met ons via de offertepagina.

Start gratis offerteaanvraag!

Op de offertepagina kunt u uw wensen doorgeven en kunt u alle andere vragen stellen. U krijgt dan een aantal gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven bij u in de buurt toegestuurd. De offertes kunt u rustig met elkaar vergelijken op basis van de prijzen, het aanbod en de voorwaarden. Door offertes van verschillende bedrijven te vergelijken met elkaar weet u zeker dat u de beste prijs voor het plaatsen van uw opbouwrolluiken krijgt.

Gratis offertes vergelijken