Voorzetrolluiken laten plaatsen?

Gratis & vrijblijvend

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken worden aan de buitengevel van het raam geplaatst. Het is in feite een soort zonwering. Via geleiders loopt de zonwering vóór het raam naar binnen. Naast zonwering heeft het plaatsen van elektrische voorzetrolluiken vele voordelen. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten rolluiken zoals inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. De prijzen en opties van herstellen en installeren komen tevens voorbij.

Start gratis offerteaanvraag!

U kunt direct en moeiteloos offertes vergelijken, zo kunt u besparen op de kosten en de juiste vakman vinden voor de klus.

voorzetrolluiken

Soorten rolluiken

U heeft de keuze uit verschillende soorten van deze zonwering. Naast voorzetrolluiken zijn er ook inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. De eerste van deze twee soorten bevindt zich aan de buitenzijde tegen het venster. De rolluikkasten van inbouwrolluiken bevinden zich boven het raam, achter de gevelstenen. Dit maakt inbouwrolluiken onzichtbaar en mooi geïntegreerd in de woning. Inbouwrolluiken bieden de perfecte isolatie omdat er geen wind tussen het venster en luik kan komen.

Opbouwrolluiken vormen één geheel met het raam. Opbouwrolluiken worden namelijk tegelijk met het raam geplaatst, dit maakt ze ideaal bij nieuwbouw of verbouwingen. Het isolerend vermogen van opbouwrolluiken is daarnaast erg groot.

Isolatie & bescherming

Voorzetrolluiken hebben vele voordelen. Niet alleen ’s nachts is het duister in uw woning, ook overdag kunt u een dutje doen in het donker. Een ander voordeel hiervan is dat het in de zomer heerlijk koel blijft binnen. Voorzetrolluiken werken ideaal als zonwering, terwijl ze het in de winter lekker warm houden binnen. Gesloten rolluiken dempen daarnaast geluiden van buitenaf. Het geeft privacy en het werkt bovendien inbraakwerend.

Voorzetrolluiken hebben voordeel ten opzichte van andere soorten. Omdat een voorzetrolluik zich tegen de buitenkant van het ruit bevindt, kunt u het ruit een beetje openen om te verluchten.

U kunt eenvoudig en vrijblijvend offertes aanvragen via het offerteformulier, zo kunt u bijvoorbeeld een installateur vinden voor voorzetrolluiken.

Elektrische of handmatige rolluikbediening?

U kunt kiezen uit elektrische of handmatige bediening. Handmatige bediening gebeurt veelal met een lint, stang, koord of veeras. Een andere optie is elektrische rolluikbediening. De zonwering is in dat geval voorzien van een rolluikmotor. In de meeste gevallen is er bij elektrische rolluiken een afstandsbediening die één of meerdere rolluiken bedient. Daarnaast is elektrische bediening soms voorzien van een knop naast de voorzetrolluiken.

Heeft u liever geautomatiseerde rolluiken? Het is mogelijk om de rolluiken te voorzien van een tijdschakelklok. Deze opent en sluit de rolluiken op bepaalde tijden. Dit is ideaal tijdens vakanties, omdat het hierdoor lijkt alsof u gewoon thuis bent.


Voorzetrolluiken laten installeren?

Bekijk diverse offertes en vind de juiste vakman!Bekende merken

Wilt u een voorzetrolluik laten plaatsen? U kunt kiezen uit vele verschillende merken zoals Belisol, Harol, Verano en Heroal. Alle merken hebben zo hun eigen kwaliteiten en prijzen. Belisol is een Belgisch familiebedrijf. Ze bieden naast rolluiken tevens ramen, deuren en garagepoorten aan. Bij Belisol vindt u een ruime keuze aan kunststof of aluminium rolluiken.

Ook Harol biedt deze producten aan. Ze garanderen 100% kwaliteit en de voorzetrolluiken zijn eenvoudig te bedienen. De rolluiken van Verano bedient u tevens gemakkelijk, ze zijn bovendien duurzaam en verkrijgbaar in vele kleuren. Heroal levert alleen kwalitatieve rolluiken van aluminium.

voorzetrolluiken prijzen

Materiaal voorzetrolluiken

Het materiaal van de voorzetrolluiken is meestal pvc of aluminium. De prijzen van deze aluminium zonwering liggen iets hoger dan die van pvc. Kiest u aluminium lamellen? In dat geval hebt u de keuze uit verschillende diktes en eventueel een dubbelwandige lamel voorzien van betere isolatie.

Een voordeel van aluminium is de grote hoeveelheid kleuren waarin het verkrijgbaar is. Het is bovendien licht materiaal waardoor het installeren van aluminium voorzetrolluiken over het algemeen makkelijker gaat. Een rolluik van pvc is goedkoper maar dit materiaal heeft nog een aantal voordelen. Pvc isoleert namelijk beter en is goed bestand tegen hevige weersomstandigheden.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Hebt u een voorzetrolluik gekocht? Dan hebt u de keuze: zelf plaatsen of uitbesteden. Zelf plaatsen is uiteraard voordeliger. Zelf rolluiken installeren is redelijk lastig maar voor een ervaren klusser is het goed te doen. Een rolluik wordt veelal geleverd voorzien van een duidelijke instructie. Lees de instructie altijd goed door.

Heeft u geen geduld en geen kluservaring? Het is verstandig om het plaatsen door een professional te laten doen. Dit kost u iets meer, maar het scheelt een hoop stress. Een professional is daarnaast ervaren en dankzij het juiste materiaal wordt het plaatsen (of herstellen) snel gedaan. U bent bovendien verzekerd van vakwerk.


Gratis - Vrijblijvend

Voorzetrolluiken laten herstellen

Rolluiken worden vrijwel dagelijks gebruikt. Het is onvermijdbaar dat er slijtage optreedt en dat er op den duur schade ontstaat. Schade kan daarnaast ontstaan door bijvoorbeeld een storm. In de meeste gevallen kunt u dit laten herstellen. Een vakman kan de rolluikmotor herstellen, maar ook andere onderdelen zoals het rolluiklint of de lamellen.

De prijzen voor het herstellen verschillen per rolluik. Reken bij het herstellen van een rolluiklint of andere bediening op een prijs vanaf €140,-. Het vervangen van een rolluikblad na bijvoorbeeld stormschade kost circa €160,-. Is de rolluikmotor kapot? Het herstellen kost circa €393,-.

Lees hier meer over het herstellen van rolluiken.

Prijzen

De prijzen van voorzetrolluiken hangen af van een aantal factoren. De grootte, het materiaal en de bediening beïnvloeden bijvoorbeeld de prijs. De prijzen van voorzetrolluiken (150 x 150cm) beginnen vanaf €224,-. Bent u benieuwd naar elektrische voorzetrolluiken prijzen? Er wordt uiteraard een meerprijs gerekend voor een rolluik voorzien van rolluikmotor. Hoe zwaarder de lamellen, hoe sterker de rolluikmotor moet zijn. Hoe sterker de rolluikmotor, hoe hoger het prijskaartje.

Reken met elektrische voorzetrolluiken op een stijging in de prijs vanaf circa €400,-. Laat u het voorzetrolluik installeren door een professional? Reken voor de montage een prijs van circa €150,-.

voorzetrolluiken vakman

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Zoekt u een nieuwe manier van zonwering? U hebt de keuze uit een aantal soorten rolluiken zoals elektrische inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. Wilt u een voorzetrolluik laten plaatsen tegen uw ruiten of de voordeur? De vakmannen uit ons netwerk installeren uw zonwering graag!

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Als u uw gegevens achterlaat ontvangt u meerdere offertes van vakmannen uit ons netwerk. De gratis en vrijblijvende offertes vergelijk u op basis van prijs en voorwaarden. U kiest vervolgens de vakman die de voorzetrolluiken gaat installeren. Of dit nou de vakman is met de laagste prijs, of de specialist die het snelste kan beginnen. Aan u de keus!

Gratis offertes vergelijken