Rolluiken Sint-Truiden

Met rolluiken verhoogt u de inbraakveiligheid en de privacy van uw woning of bedrijfspand in Sint-Truiden! Er zijn vele verschillende soorten rolluiken verkrijgbaar, bijvoorbeeld een voorzetrolluik of opbouwrolluik. Over de rolluiksoorten leest u alles op deze pagina. Daarnaast geven we u meer informatie over de prijzen, het plaatsen en het afstellen.

Rolluiken zijn niet alleen inbraakwerend, maar verduisteren uw huis ook en zijn ideaal voor zonwering. Uw huis warmt minder snel op in de warme zomermaanden, want de felle zonnestralen worden gereflecteerd. Wilt u ook weten hoe u bespaart op de totaalprijs? Lees snel verder of vraag eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier!

rolluiken Sint-Truiden

rolluiken in uw woning in Sint-Truiden

Een rolluik als zonwering, voor privacy en tegen inbraak

Het plaatsen van rolluiken is zeer populair in Sint-Truiden en dat begrijpen wij goed! Rolluiken zorgen namelijk voor een groter gevoel van veiligheid in huis, want ze voorkomen inbraken. Een ander voordeel is dat u de privacy in uw woning verhoogt. U voorkomt namelijk dat mensen van buitenaf gemakkelijk naar binnen kijken. Woont u naast een drukke weg? Rolluiken zijn uitstekend voor geluidsisolatie en dempen omgevingsgeluid.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Inbraakwerend
 • Privacy verhogend
 • Isolerend
 • Verduisterend
 • Zonwerend

Navigeer op deze pagina naar:

Rolluiken op maat Sint-Truiden

Voorzet-, inbouw- en opbouwrolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei maten. Voor de meeste woningen zijn de standaardformaten prima, maar soms passen deze niet goed. In dat geval zijn rolluiken op maat ideaal. Op maat gemaakte zonwering is vaak iets duurder, omdat ze speciaal voor u gemaakt worden. Daarnaast is de levertijd vaak iets langer, vanwege het productieproces.

Op maat gemaakte rolluiken zijn niet alleen geschikt wanneer de standaardformaten niet passen, maar ook als u veel aanpassingen wilt. Denk hierbij aan de kleur, het materiaal of het toevoegen van een hor De rolluikspecialist uit Sint-Truiden geeft u graag advies over rolluiken op maat.

Soorten rolluiken

Er zijn drie verschillende soorten rolluiken. De meest bekende variant zijn voorzetrolluiken. Voordeel van voorzetrolluiken is dat ze altijd passen, want de rolluikkast wordt op de muur geplaatst. Een andere variant zijn opbouwrolluiken. Dit model vormt één geheel met het raam. Tot slot zijn inbouwrolluiken nog een optie. Meestal plaatsen specialisten uit Sint-Truiden deze alleen bij grote renovaties of nieuwbouwwoningen, want ze worden ingebouwd in de muur.

voorzetrolluiken Sint-Truiden

Voorzetrolluiken Sint-Truiden

Voorzetrolluiken worden in Sint-Truiden het meest geplaatst. Ze zijn namelijk geschikt voor elke woning of bedrijfspand, omdat de rolluikkast op het raamkozijn of de buitenmuur geplaatst wordt. Er is dus geen hak- of breekwerk nodig. Doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn, liggen de montagekosten ook een stuk lager dan bij de andere rolluiksoorten.

De omkasting van een voorzetrolluik blijft zichtbaar op de buitenmuur. Tegenwoordig zijn er mooie rolluikkasten verkrijgbaar, bijvoorbeeld een halfronde designkast. Deze designkasten zijn wel iets duurder dan een standaard vierkante omkasting.

Voorzetrolluiken van 1 bij 1 meter met een elektrisch bedieningssysteem kosten ongeveer €225,- tot €250,- exclusief montage. De prijzen liggen lager voor rolluiken met handmatige bediening. Een rolluik van 1 bij 1 meter kost dan ongeveer €105,- tot €130,-, exclusief kosten voor het monteren.

inbouwrolluiken Sint-Truiden

Inbouwrolluiken Sint-Truiden

Inbouwrolluiken worden in de muur gemonteerd boven het raam. U zit dus niets van de rolluiken wanneer de lamellen opgerold zijn. Hierdoor zijn ze echter alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen of bij een gevelrenovatie. Het plaatsen van inbouwrolluiken in bestaande muren zonder dat u deze laat renoveren is namelijk erg kostbaar.

Voordeel van inbouwrolluiken is dat de aanschafprijs lager ligt dan voor voorzet- of opbouwrolluiken. Er is namelijk geen omkasting nodig. Wel is het belangrijk dat er gelet wordt op de isolatie van de uitsparing. U wilt natuurlijk niet dat er een koudebrug ontstaat door een onderbreking van de muurisolatie.

Inbouwrolluiken van 1 bij 1 meter met handmatige bediening kosten gemiddeld €105,- tot €115,- exclusief de plaatsingskosten. Wilt u een elektrisch bedieningssysteem? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs tussen de €225,- tot €235,- zonder montage voor een inbouwrolluik met dezelfde afmetingen.

opbouwrolluiken Sint-Truiden

Opbouwrolluiken Sint-Truiden

Gaat u uw ramen vervangen? Bekijk dan de mogelijkheden voor opbouwrolluiken! Opbouwrolluiken worden namelijk boven het raam op het kozijn gemonteerd. Hierdoor vormen de rolluiken één geheel met het raam. De opbouwrolluiken worden in een fabriek voor gemonteerd op de ramen. De specialisten uit Sint-Truiden plaatsen vervolgens het raam en de rolluik als één geheel in de muur.

Opbouwrolluiken zijn niet alleen geschikt voor wanneer de ramen laat vervangen, maar ook als alternatief voor inbouwrolluiken. Soms is er namelijk niet genoeg ruimte voor de uitsparing voor een inbouwrolluik. Een opbouwrolluik past dan vaak wel.

Een opbouwrolluik van 1 bij 1 meter met elektrische bediening kost gemiddeld €225,- tot €250,-, exclusief de montagekosten. Hetzelfde rolluik met een manueel bedieningssysteem is goedkoper, namelijk €105,- tot €130,- exclusief het monteren.

elektrische rolluiken Sint-Truiden

Elektrische rolluiken Sint-Truiden

Kies voor elektrische rolluiken voor het meeste gebruiksgemak. U hoeft de dan niet handmatig te openen en te sluiten. Een druk op de knop is al genoeg! Elektrische rolluiken worden voorzien van een buismotor. Er zijn verschillende soorten motors. Welke rolluikmotor geschikt is voor uw rolluik is afhankelijk van het type en de grootte. Hoe groter de zonwering, hoe meer vermogen de rolluikmotor moet hebben.

Welke opties zijn er voor elektrische rolluiken?

U kunt uw rolluiken bedienen met een afstandsbediening, wandschakelaar of via een app op uw smartphone. Het meeste gebruiksgemak heeft u met een afstandsbediening of een app. U bedient de rolluiken dan overal in uw huis. Met een app hoeft u niet eens in uw huis te zijn voor het openen en sluiten.

Prijstabel: gemiddelde prijzen elektrische bediening

Type bedieningGemiddelde prijs*Omschrijving
Wandschakelaar€75,- tot €150,-Schakelaar aan de wand in uw woning
Sleutelschakelaar€75,- tot €170,-Schakelaar met sleutel voor meer veiligheid
Tijdschakelaar€75,- tot €170,-Automatisering van het openen en sluiten met ingestelde tijden
Afstandsbediening€175,- tot €250,-Losse afstandsbediening met draadloze verbinding
App op smartphone€175,- tot €250,-Bediening via uw telefoon, waar u ook bent

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat is de prijs van een rolluik?

Wat kosten rolluiken? Rolluiken met handbediening zijn het goedkoopste. U heeft dan al een voorzetrolluik van 1 bij 1 meter vanaf €105,-. Elektrisch bedienen is iets duurder. De prijzen beginnen dan vanaf €225,-. De aanschafprijs voor inbouwrolluiken zijn meestal iets lager dan voor voorzet- en opbouwrolluiken. Er is dan namelijk geen rolluikkast nodig. Een inbouwrolluik van 1 bij 1 meter kost ongeveer €105,- tot €115,-. Houd er wel rekening mee dat de montagekosten hoger liggen.

Hoe hoog zijn de montagekosten?

Gemiddeld kost het monteren van een rolluik tussen de €100,- en de €200,-. De totale kosten voor het monteren zijn afhankelijk van het type rolluik, hoeveel rolluiken u laat monteren en de grootte. Een groter rolluik kost namelijk meer tijd en is daarom vaak duurder.

Prijstabel: rolluik prijs exclusief montage

Rolluiktype
(aluminium lamellen)
Maat
(centimeters)
Bediening
(handmatig of elektrisch)
Gemiddelde prijs *
(exclusief montage)
Voorzet/ Opbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw100×200Handbediening (band)€155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw100×200Elektrische Somfy motor€285,- tot €340,-
Inbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €115,-
Inbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €235,-
Inbouw100×200Handbediening (band)€175,- tot €195,-
Inbouw100×200Elektrische Somfy motor€300,- tot €320,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren bepalen de prijs van een rolluik?

De totaalprijs voor een nieuw rolluik voor uw woning in Sint-Truiden worden beïnvloedt door een aantal factoren. Uiteraard speelt de aanschafprijs voor een rolluik een rol, maar ook het plaatsen door een specialist, de rolluikbediening en de extra opties. Denk hierbij aan anti-optilveren, automatische afstelling en obstakeldetectie. Ook de kleur, het formaat en het materiaal is van invloed op de totaalprijs.

Dit zijn de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Rolluiktype: het type rolluik beïnvloedt de totaalprijs. Zo zijn voorzet- en opbouwrolluiken vaak iets duurder dan inbouwrolluiken in de aanschaf.
 • Montage: het monteren van inbouwrolluiken is lastiger en daarom duurder voor bestaande woningen. Voorzetrolluiken zijn het gemakkelijkste te plaatsen en daardoor goedkoper.
 • Formaat en materiaal: hoe groter het rolluik is, hoe hoger de aanschafprijs. Ook het materiaal is van invloed op de prijs.
 • Bedieningssysteem: elektrische bedieningssystemen zijn in aanschaf en plaatsing duurder dan een manueel systeem.
 • Design en extra opties: denk hierbij aan de kleurkeuze, design en extra opties zoals automatisch afstellen, obstakeldetectie en bescherming tegen vastvriezen.

Wilt u tot wel 30% besparen op uw nieuwe rolluiken?

Vergelijk dan gratis en vrijblijvende offertes van rolluikspecialisten uit Sint-Truiden!

Vrijblijvende offertes

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Weet u nog niet zeker of een rolluik wilt met een manueel of een elektrisch systeem? De meeste mensen in Sint-Truiden kiezen voor elektrische rolluiken. Alhoewel manuele bedieningssystemen goedkoop zijn, bieden elektrische systemen meer gebruiksgemak. U hoeft dan namelijk niet fysiek thuis te zijn om de rolluiken te open of te sluiten. Daarnaast is het soms erg zwaar om grote rolluiken omhoog te trekken.

Elektrische bediening verhoogt het gebruiksgemak en uw wooncomfort. U kunt alle rolluiken in één keer bedienen of apart. De kosten zijn afhankelijk van het systeem waar u voor kiest. Een wandschakelaar is het goedkoopste en bedienen via een afstandsbediening of app is duurder.

 • De kosten voor handmatige bediening liggen tussen de €10,- tot €30,-, exclusief montage.
 • Elektrische bedieningssystemen hebben gemiddelde prijzen tussen de €75,- tot €250,-, exclusief montage.

Handmatige bediening

Voor een manuele bediening plaatst een vakman uit Sint-Truiden een koord- of bandopwinder of een slingerstang. Een slingerstang, ook wel een zwendel genoemd, is het goedkoopste en meest eenvoudig. Met een koord- of een bandopwinder trekt u aan een band om de lamellen naar boven of naar beneden te schuiven.

Zijn er ook nadelen?

Handmatig bedienen is het goedkoopste, maar er zijn ook nadelen. Het omhoogtrekken van een groot rolluik kan namelijk erg zwaar zijn. Dit kunt u oplossen door een vertrager aan te sluiten bij een band- of een koordopwinder of een koordopwinder bij een slingerstang.

Elektrische bediening

Elektrisch bedienen kan via een schakelaar op de wand, draadloos met een afstandsbediening of met een app op uw smartphone. Voordeel van een afstandsbediening is dat u de rolluiken overal in uw woning bedient.

Er zijn verschillende soorten schakelaars te koop. De bekendste variant is de wandschakelaar. Een tijdschakelaar is hetzelfde als een wandschakelaar, maar deze kunt u op slot doen met een sleutel. Tot slot is een tijdschakelaar nog een optie. U stelt de tijden in dat de rolluiken geopend of gesloten moeten zijn.

Dit zijn de bedieningssoorten:

 • Draaischakelaar: wandschakelaar met een knop waarmee u de rolluik opent en sluit.
 • Sleutelschakelaar: beveiligde schakelaar met een sleutel.
 • Tijdschakelaar: stel de tijden in wanneer de rolluiken open of dicht moeten zijn.
 • Afstandsbediening: bedien de rolluiken met een draadloze afstandsbediening.
 • App op een smartphone: u bedient de luiken via de wifi-verbinding.

Een rolluik automatiseren met een rolluikmotor

Wilt u uw manuele rolluiken automatiseren? Dat is geen probleem! Voor het automatiseren plaatst de vakman een rolluikmotor. Hiervoor is het noodzakelijk dat er een holle as aanwezig is. De buismotor wordt namelijk in deze as geplaatst om de rolluik te automatiseren. Bij een hardhouten rolluik is er meestal geen holle as en daarom vervangt de vakman uit Sint-Truiden ook de as.

Voor het automatiseren vervangt de vakman eerst de band- of koordopwinder of de slingerstang. Daarna plaats hij de lange buismotor in de holle as. Afstellen is de laatste stap in het montageproces, zodat de rolluik goed werkt.

rolluik plaatsen Sint-Truiden

Rolluiken plaatsen Sint-Truiden

Er zijn twee manieren om voorzetrolluiken te plaatsen, namelijk op het raam of op de buitenmuur. Opbouwrolluiken vormen één geheel met het raam, het is daarom soms nodig om een kleine uitsparing te maken. Inbouwrolluiken worden altijd in de muur buiten gemonteerd. Er is daarom geen omkasting nodig, maar de montage in bestaande woningen in Sint-Truiden vereist sloopwerk. Daarom worden inbouwrolluiken meestal alleen geplaatst in nieuwbouwwoningen.

Vindt u het niet erg dat de omkasting zichtbaar is? Kies dan voor voorzetrolluiken. Dit rolluiktype is geschikt voor elk huis en bovendien een budgetvriendelijke optie. De rolluikkast is niet zichtbaar bij een opbouwrolluik, maar vaak plaatsen mensen deze alleen wanneer de ramen worden vervangen.

Wilt u gelijk weten wat het laten monteren van nieuwe rolluiken u gaat kosten? Vraag dan gratis geheel vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Binnen enkele dagen ontvangt u dan tot maximaal 5 aantrekkelijke prijsopgaven van rolluikenexperts uit uw omgeving.

Rolluik plaatsen op het raamkozijn

Wilt u het rolluik plaatsen op het raam van uw huis? Dan moet er genoeg ruimte zijn voor de rolluikkast. Soms is het nodig om een kleine uitsparing te maken. De vakman tekent eerst de plek af voor de omkasting. Daarnaast maakt hij een klein gat voor de rolluikbediening. Voor een manueel systeem is het gat ongeveer 2 centimeter en voor een elektrisch systeem ongeveer 1 centimeter.

Daarna plaatst de vakman uit Sint-Truiden de omkasting en de geleiders. Ook afstellen is een onderdeel van de montage. Afstellen is zeer belangrijk voor de werking van de rolluik en voorkomt beschadigingen.

Rolluik plaatsen op de muur

Voorzetrolluiken kunnen ook op de muur van uw huis geplaatst worden. Ook hier begint de vakman met het aftekenen van de omkasting en het boren van gaten. Voor het bedieningssysteem is een gat in de muur nodig. Hij schuift na het plaatsen van de omkasting voorzicht de geleiders op hun plaats en schroeft deze vast.

Na het plaatsen van de omkasting en de geleiders, installeert de vakman de rolluikbediening. De installatie van een elektronisch systeem is ingewikkelder dan een manueel systeem. De laatste stap is het afstellen van de voorzetrolluiken.

Hoe worden rolluiken geplaatst?

Een rolluikexpert vertelt hoe elektrische rolluiken worden geplaatst.

Rolluiken prijzen inclusief montage

U heeft al meer gelezen over de aanschafprijzen per rolluiktype en formaat, maar de totaalprijs wordt ook nog beïnvloed door de montage. Gemiddeld kost het monteren tussen de €95,- tot €175,- per rolluik. De montagekosten zijn afhankelijk van een aantal zaken. Denk hierbij aan het rolluiktype, de grootte en de bediening. Ook de plaats waar u een rolluik laat plaatsen is van invloed. Zo is de plaatsing op een dakkapel duurder dan bij een raam op de begane grond. Lees hier meer over rolluiken prijzen.

Wilt een elektrisch rolluik met een tijdschakelaar? Dit kost ongeveer €150,- tot €225,- per luik. Plaatsing op een dakkapel is duurder, namelijk tussen de €200,- tot €250,- per luik.

Prijstabel: montagekosten rolluiken

WerkzaamhedenPrijs*
Opmeten€50,-
Monteren handbediend of elektrisch rolluik€95,- tot €175,-
Monteren handbediend of elektrisch rolluik op een dakkapel€150,- tot €205,-
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar€150,- tot €225,-
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar op dakkapel€200,- tot €250,-

* Let op:dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Besparen op de kosten voor het monteren van uw rolluiken?

Dit doet u eenvoudig door gratis scherp geprijsde offertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen

Rolluiken afstellen

Het afstellen is altijd de laatste stap van de montage. Afstellen is zeer belangrijk. Een foutief of niet ingestelde rolluik kan namelijk gemakkelijk beschadigd raken. De lamellen gaan dan bijvoorbeeld te ver in de rolluikkast of de rolluikmotor wordt te veel belast. U verhoogt dus uw gebruiksgemak en de levensduur door de rolluiken af te laten stellen.

Het afstellen bestaat uit een bovenafstelling en een onderafstelling:

 • Bovenafstelling: de vakman uit Sint-Truiden stelt de juiste hoogte in met een imbussleutel of stelstift zodat de onderlijst te te hoog in de rolluikkast gaat.
 • Onderafstelling: met de onderafstelling stelt de vakman in dat de onderlijst precies aansluit aan de onderkant en dat de lamellen niet te ver doorzakken.

rolluiken herstellen Sint-Truiden

Rolluiken herstellen Sint-Truiden

Hoewel rolluiken natuurlijk worden gemaakt met het oog op duurzaamheid en kwaliteit, komt het voor dat er op een gegeven moment een beschadiging ontstaat die u moet herstellen. Het herstellen van voorzet- en opbouwrolluiken is soms niet eenvoudig. Demonteren is bijvoorbeeld nodig om een lamel te vervangen. Hardhouten onderdelen vereisen meer onderhoud, maar zijn gemakkelijk te herstellen in tegenstelling tot kunststof. Rolluiken met een handmatige bediening zijn eveneens gemakkelijk te herstellen. Als u hebt gekozen voor een elektrisch besturingssysteem of als een rolluik lastig te bereiken is, dan is het advies om het herstellen over te dragen aan een zonweringspecialist uit Sint-Truiden. Zo weet u zeker dat de herstelwerkzaamheden goed verlopen.

Veelvoorkomende herstellingen

Een rolluik kan op verschillende manieren beschadigd raken en dan is reparatie nodig. De meest voorkomende beschadiging is die van een storing in de rolluikmotor. Dit dient u spoedig te verhelpen met een reparatie, om zo het vastlopen van het systeem en de kans op een eventuele brandgevaarlijke situatie te voorkomen. Een tweede beschadiging die regelmatig ontstaat is schade aan het koord waarmee u de lamellen laat zakken. Dit koord verslijt soms door veelvuldig gebruik, maar is te vervangen. Een laatste vorm van schade waar professionals vaak mee te maken krijgen is oppervlakkige beschadigingen aan de lamellen zelf. Helaas is de reparatie in dit veel gevallen erg lastig, omdat men dan een gehele lamel zou moeten vervangen.

Welk materiaal voor een rolluik?

Er zijn verschillende materialen geschikt voor het maken van een rolluik. Hout geeft uw luiken een warme en authentieke uitstraling, maar tegenwoordig zien we meer pvc en aluminium rolluiken in Sint-Truiden. Aluminium rolluiken zijn zeer sterk en het voordeel van pvc is dat het weinig onderhoud vereist. Af en toe schoonmaken is al genoeg. Hieronder leest u meer over de materialen en de voordelen.

Pvc rolluiken

Op het moment dat u besluit om voorzetrolluiken te laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in Sint-Truiden, dan bestaat er een ruim assortiment aan mogelijke basismaterialen. Het basismateriaal dat tegenwoordig het populairst is, is pvc. Dit komt door de vele voordelen die pvc met zich meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lage kostprijs (zeker als men kijkt naar de levensduur), de thermische isolatiecapaciteit en de geluidsbescherming. Daarnaast zorgt pvc voor een uitstekende extra bescherming tegen gelegenheidsinbraken, omdat het lastig te breken is. Het nadeel van pvc ten opzichte van andere materialen is dat het vrij lastig te herstellen is. Schoonmaken is eenvoudig; gebruik hiervoor een zachte doek en lauw water.

De gemiddelde prijs van een rolluik van pvc ligt tussen de €100,- en €400,-, inclusief btw. Dit is de kale prijs zonder montage en extra opties zoals elektrische bediening. Inclusief montage beginnen de prijzen bij €280,- per rolluik. Vanzelfsprekend is de prijs daarnaast sterk afhankelijk van de afmetingen van de rolluiken die u laat monteren.

aluminium rolluiken Sint-Truiden

Rolluik van aluminium

Een tweede materiaal dat regelmatig gebruikt wordt bij de productie van rolluiken is aluminium. Het materiaal beschikt weer over andere eigenschappen dan pvc, waarbij met name de grote draagkracht van aluminium een positief punt vormt. Dankzij deze draagkracht is aluminium geschikt voor grotere luiken, of zelfs rolhekken. Een rolluik van dit materiaal is eveneens volledig te automatiseren, maar ook een standaard elektrische of handmatige besturing is een optie. Aluminium rolluiken gaan zeer lang mee en vereisen weinig onderhoud. Af en toe schoonmaken is vaak al voldoende. Doordat het materiaal sterk is, beschadigen de lamellen niet snel.

Een opbouw- of voorzetrolluik van aluminium heeft u voor een prijs tussen de €105,- en €130,-. Dit is de prijs exclusief montage en het gaat dan om een exemplaar van 1m bij 1m met handmatige bediening. Voor hetzelfde exemplaar met elektrische bediening beginnen de prijzen bij zo’n €255,- per rolluik exclusief montage.

Houten rolluiken

Tot slot willen wij u ook nog enige informatie geven over het gebruik van hout als basismateriaal voor inbouw- of opbouwrolluiken. Tot een aantal jaar geleden was hout namelijk zeer populair als basis voor woononderdelen. Tegenwoordig wordt het echter steeds minder gekozen. Dit komt doordat houten onderdelen relatief duur zijn, in vergelijking met pvc en staal, zeker als men kijkt naar de eigenschappen op het gebied van isolatie en inbraakwering. Het voordeel van hardhouten luiken is met name de traditionele en warme aanblik die dit biedt. Daarnaast is hardhout eenvoudig te repareren. Het materiaal heeft wel regelmatig onderhoud nodig, denk aan schoonmaken en schilderen, voor een lange levensduur.

Omdat houten rolluiken niet meer veel worden geplaatst, varieert de prijs per aanbieder enorm. Hou rekening met een vanafprijs van €225,- per m² inclusief btw voor rolluiken van onbewerkt Noors grenen hout. Wilt u meer weten over de exacte prijzen van houten rolluiken? Vraag dan gemakkelijk vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Rolhekken voor uw bedrijf

Terwijl de meeste mensen rolluiken associëren met buitenzonwering, is het ook een optie om te kiezen voor rolhekken voor de beveiliging van een firma of winkel. Een rolhek wordt op dezelfde wijze als een rolluik gemaakt, maar dan van gegalvaniseerd staal. Hierdoor bieden rolhekken een optimale veiligheid, en zijn zij beter bestand tegen de weersinvloeden. Vindt u het een prettig idee dat uw winkel goed beschermd is met een rolhek, maar houdt u niet van de uitstraling die het geeft? Er bestaan verscheidene decoratieve mogelijkheden zoals vensterglas of gekleurde sierstrips die de rolhekken een aangename uitstraling geven. Vraag, via het offerteformulier, experts uit uw regio geheel vrijblijvend naar de prijzen.

Heroal rolluik Sint-Truiden

Heroal

Eén van de fabrikanten die bekend staat om de vele vormen van buitenzonwering die het aanbiedt, is Heroal. De producten van Heroal hebben gegarandeerd een uitstekende kwaliteit, en bieden de juiste inbraakveiligheid. Bij deze firma ontwikkelt men steeds nieuwe producten, waaronder de RS Hybrid: dit is een rolluik en zonbescherming in één, waardoor u profiteert van een prettig uitstraling én goede bescherming.

De prijs voor de Heroal RS38 (mini-e) van 1x1m, begint bij €118,- en loopt op tot €140,- inclusief btw.

Creon rolluiken Sint-Truiden

Creon

Beschikt u maar over een beperkt budget? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment van Creon. De Creon rolluiken hebben een prima aanschafprijs/kwaliteit verhouding, en worden volledig op maat gemaakt. Vindt u het prettig om bij een renovatie zowel de zonbescherming als deuren en ramen bij hetzelfde bedrijf te bestellen? Ook dan zit u bij Creon op de juiste plek.

De prijzen voor Creon rolluiken van pvc beginnen bij €99,- per vierkante meter.

Harol rolluiken Sint-Truiden

Harol

Veel klanten uit Sint-Truiden denken dat Heroal en Harol eenzelfde firma zijn, maar dan anders gespeld. Dit is echter niet waar. Harol is een geheel eigen merk, dat staat voor een strak design met hoogwaardige functies. Zoekt u bijvoorbeeld een ultrastille oplossing? Dan is de Silensio van Harol een goede oplossing voor. U hoort tijdens het uitrollen van het systeem geen enkel geluid.

Een opbouw- of voorzetrolluik van Harol met handbediening kost gemiddeld tussen de €105,- en €130,- per vierkante meter.

Belisol rolluiken Sint-Truiden

Belisol

Wenst u te kunnen kiezen uit een ruim assortiment aan kleuren en designs? Dan is Belisol een aan te raden merk. Bij Belisol bestelt u eenvoudig opbouw- of voorzetrolluiken in alle RAL-kleuren en tegen een aantrekkelijke kostprijs. Bij Belisol staat men bovendien voor een duurzaam productieproces, wat betekent dat men probeert de CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

Een opbouwrolluik van Belisol is verkrijgbaar vanaf €105,- per m² inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Winsol rolluiken Sint-Truiden

Winsol

Stelt u hoge eisen aan de veiligheid van uw woonproducten? Bij Winsol is veiligheid één van de speerpunten. Men voorziet alle rolluiken van speciale veiligheidsgeleiders en een verstevigde lat, waardoor de inbraakveiligheid werkelijk optimaal is. Laat u de rolluiken ook nog eens automatiseren, dan denken inbrekers dat u thuis bent, en is de kans op een gelegenheidsinbraak bij u in Sint-Truiden aanzienlijk lager.

Winsol voorzetrolluiken van pvc zijn verkrijgbaar vanaf €100,- per vierkante meter.

Deceuninck rolluiken Sint-Truiden

Deceuninck

Een laatste merk waarover wij u willen informeren is Deceuninck. Dit echte Belgische familiebedrijf is al jaren actief binnen de zonweringbranche, en u vindt hier vele modellen rolluiken. Een positief punt bij het kopen van een artikel van Deceuninck is dat dit een eenvoudige installatie kent. Hierdoor bespaart u sterk op de montagekosten. Vraag gerust naar de opties voor bij u thuis.

Een aluminium rolluik van Decueninck heeft u al vanaf zo’n €110,- per m². Daarbij geld vaak, hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Keurmerken voor rolluiken

Alle rolluiken in België moeten voorzien zijn van een CE-markering. Producten worden gecontroleerd door de FOD Economie. Wanneer ze voldoen aan de eisen, krijgen ze een CE-markering. De eisen zijn opgesteld door de Europese Economische Ruimte (EER). Op belgium.be staat meer informatie over een CE-markering en de gestelde eisen.

Wanneer u van plan bent om houten rolluiken te kopen, is het verstandig te letten op het FSC-keurmerk. Het Forest Stewardship Council houdt toezicht op de kap van bossen. Met hout voorzien van dit keurmerk weet u zeker dat er verantwoord en duurzaam hout wordt gebruikt. Waarom dit belangrijk is, leest u op fsc.be.

Actief bij u in de provincie:

Rolluiken plaatsen Sint-Truiden: zelf doen of uitbesteden?

Het is verstandig om het plaatsen van de rolluiken over te laten aan een specialist uit de regio Sint-Truiden. Het is namelijk niet eenvoudig om een rolluik op de juiste manier te monteren. U heeft speciaal bevestigingsmateriaal nodig, gereedschap en het vereist vakkennis en ervaring. Een rolluikspecialist weet precies wat er nodig is en zorgt ervoor dat uw rolluik perfect geplaatst wordt. Dit is bevorderlijk voor het gebruiksgemak en de levensduur.

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een rolluikspecialist uit Sint-Truiden:

 • De vakman heeft de beschikking over al het benodigde gereedschap en andere hulpmiddelen (zoals steigers voor plaatsing op de eerste verdieping).
 • U weet zeker dat de montage en het instellen perfect en snel uitgevoerd worden.
 • De rolluiken gaan langer mee door een juiste montage en afstelling.

montage rolluiken Sint-Truiden

Besparen op de prijzen van rolluiken? Vrijblijvend offertes aanvragen!

Meer privacy, zonwering en inbraakveiligheid. Dat wilt u toch ook? Door rolluiken te laten plaatsen op uw woning in Sint-Truiden, profiteert u van al deze voordelen. Een rolluik zorgt daarnaast voor verduistering. Ideaal als u ’s ochtends even wilt uitslapen. Er zijn verschillende rolluiksoorten, namelijk voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. Daarnaast hebt u ook nog de keuze uit allerlei materialen, kleuren en designs. Laat u daarom altijd goed adviseren door een rolluikspecialist!

Zo bespaart u op de kosten!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig een aantal scherpe aanbiedingen van rolluikspecialist uit de regio Sint-Truiden. Door de prijsoffertes te vergelijken, weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Bespaar zo tot wel 30% op de totaalprijs!