Rolluiken Hasselt

Wilt u ’s nachts (of overdag) in volledige duisternis kunnen slapen? Of wilt u uw pand in Hasselt extra isoleren en weren tegen inbrekers? Er is altijd een rolluik die aansluit bij uw wensen en behoeften. Natuurlijk wil niemand onnodig honderden euro’s teveel betalen. Dat begrijpen wij als geen ander, daarom is het via ons netwerk mogelijk om aanbieders onderling met elkaar te vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Door het grote netwerk zijn wij werkzaam in heel Vlaanderen, waaronder in Hasselt. Vul het offerteformulier in en vergelijk de offertes van de specialisten uit uw regio. Komt u graag in contact met het bedrijf dat de beste prijs biedt, over de meeste ervaring beschikt of de specialist die morgen al kan beginnen? Aan u de keus!

rolluiken in Hasselt

Navigeer op deze pagina naar:

rolluik plaatsen in Hasselt

Privacy, isolatie en anti-inbraak

Waarom beroemdheden vaak opbouwrolluiken in hun villa’s hebben? Met name vanwege de verhoogde privacy. Inkijk van de buren, of via de straat is onmogelijk. U heeft zelf de volledige controle over uw privacy in huis. Bijkomend voordeel is het inbraakvertragende en –werende karakter van rolluiken. PVC rolluiken houden inbrekers niet 100% tegen, maar hebben wel een inbraakvertragende functie. Kiest u een inbraakwerend rolluik? Dan voldoet het rolluik aan specifieke veiligheidseisen. Vaak is het luik dan gemaakt van aluminium of staal. Vergeet de isolatie niet: met name voorzetrolluiken isoleren erg goed. Zoals u leest bieden rolluiken diverse voordelen, en heeft ieder persoon uit Hasselt een andere reden om voor elektrische rolluiken te kiezen.

voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken?

Soorten rolluiken

Op het moment dat u hebt besloten dat u rolluiken wenst als vorm van zonwering, dan dient u een keus te maken tussen de vele soorten rolluiken die de leveranciers aanbieden. Er bestaan voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. Welke van deze soorten het meest geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de staat van het pand, de eisen die u stelt aan de onzichtbaarheid van het systeem, en het budget dat u ter beschikking hebt. Ruw aangegeven gebruiken wij voorzetrolluiken voor panden die als monument staan aangegeven en voor mensen met een beperkt budget. Opbouwrolluiken vormen de beste keus voor klanten met een bestaande woning, die hoge eisen stellen aan de isoleren de werking en goede verduistering. Inbouwrolluiken vereisen een grote verbouwing. Vandaar dat deze vrijwel alleen bij nieuwbouwpanden worden geplaatst.

elektrische voorzetrolluiken Hasselt

Voorzetrolluiken

Hebt u liever niet dat de specialisten hak- en breekwerk verrichten aan uw woning in Hasselt of is het niet toegestaan om wijzingen door te voeren aan de bouwconstructie vanwege een status als monument? Dan vormen de voorzetrolluiken een goede optie. De elektrische voorzetrolluiken laten zich eenvoudig installeren op uw bestaande ramen. De specialisten plaatsen de omkasting op uw gevel. De voorzetrolluiken lopen dan via geleiders vóór het raam naar beneden. De omkasting is dus in het geheel zichtbaar. Wel hebt u een ruime keuze in kleuren, vormen en afmetingen. Zo zorgt u ervoor dat de voorzetrolluiken perfect bij uw woning in Hasselt passen.

inbouwrolluiken in Hasselt

Inbouwrolluiken

Zoals gezegd zijn inbouwrolluiken vooral geschikt voor gebruik bij nieuwbouwpanden. Dit komt doordat de omkasting van een inbouwrolluik volledig in de gevel wordt weggewerkt. De experts plaatsen het geheel in een uitsparing boven de ramen, om deze vervolgens dicht te maken met de bakstenen of een pleisterlaag. Als u inbouwrolluiken wil laten plaatsen bij een bestaand pand, dan dient u rekening te houden met een lange verbouwtijd, en een verminderde isolatie, doordat de bouwschil zal worden doorbroken. Voordeel van de inbouwrolluiken is wel dat deze gegarandeerd een optimale verduistering bieden. Zorg dat u over een ruim budget beschikt voor het plaatsen van de inbouwrolluiken. Het goedkopere alternatief is een opbouwrolluik.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken bieden evenals inbouwrolluiken een prima verduistering en privacy, en zorgen daarbij ook nog eens voor een uitstekende isolatie. Van opbouwrolluiken kunt u de lijst wel zien, maar dit is minder storend dan bij voorzetrolluiken. Bij opbouwrolluiken vormen het raam en rolluik één geheel, wat betekent dat tocht geen kans maakt om door kiertjes te komen. In de meeste gevallen zal een leverancier de luiken prefab voormonteren, waardoor u weinig overlast van de plaatsing ondervindt. Evenals bij de inbouwvariant, is het mogelijk om de opbouwrolluiken in meerdere kleuren, designs en van diverse materialen te bestellen. Zowel PVC als aluminium en hout worden als geschikt basismateriaal aangemerkt.

opbouwrolluiken in Hasselt

PVC

Waar tot een aantal jaar geleden hout nog het meest populaire basismateriaal vormde voor woononderdelen, is tegenwoordig PVC zeer populair. Het grote voordeel van PVC is dat het een relatief goedkoper oplossing vormt, zeker wanneer u kijkt naar de levensduur van het materiaal. PVC blijft minimaal 40 jaar in een prima staat, mits u zorgt voor het juiste onderhoud. Het nadeel van PVC is dat het soms verkleurt en dat het bij schade lastig is te herstellen. Voordeel van PVC is wel dat u het in vele kleuren en designs kunt bestellen, zodat de uitstraling altijd bij uw woning aansluit.

Aluminium

Een materiaal dat met name veel bij de bouw van kantoorpanden, fabrieken en andere bedrijven gebruikt wordt is aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het over een zeer grote draagkracht beschikt, terwijl het materiaal zelf vrij licht is. Rolluiken van aluminium zijn dan ook in grotere afmetingen te bestellen, zonder dat hiervoor een extra versteviging aan de gevel moet worden verzorgd. Een ander positief punt van aluminium is dat het een uitstekende isolatiewaarde kent. Tot slot is ook de inbraakveiligheid gewaarborgd met grote aluminium rolhekken voor de ingang van uw winkel of bedrijfspand in Hasselt.

Hout

Hoewel het tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk is om voor inbouw- of opbouwrolluiken van hout te kiezen, is het nog steeds een optie. Het grote voordeel van hout is dat het eenvoudig te herstellen is. Mocht er schade ontstaan, dan is dit eenvoudig te herstellen, in tegenstelling tot beschadigingen van aluminium en PVC. Het nadeel van houten woononderdelen is dat deze veel onderhoud vereisen. Zo dient u deze elke vijf jaar te schuren en schilderen, en is het na 20 jaar noodzakelijk om onderdelen te vervangen om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor ligt ook de relatieve prijs voor het hout vrij hoog.

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Handmatig uw voorzetrolluiken bedienen is uiteraard de goedkoopste oplossing. Dit is mogelijk met een lint, koord, stang of veeras. Wenst u meer comfort in Hasselt? Kies dan voor elektrische bediening of het automatiseren van uw rolluiken in plaats van een handmatig systeem. Elektrische bediening kan via een rolluikschakelaar of een afstandsbediening. Wilt u een stapje verder gaan? Middels regen- en zonsensoren is het automatiseren van uw rolluiken mogelijk. Nog een stap verder in het automatiseren is de koppeling met uw domotica systeem, dan kan u de rolluiken via uw smartphone bedienen.

Rolluiken plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

Van klanten krijgen wij regelmatig de vraag of het noodzakelijk is de hulp van een erkend vakman in te schakelen voor het plaatsen van de rolluiken. Het antwoord hierop is afhankelijk van het soort luiken dat u bestelt. Voorzetrolluiken kunt u bijvoorbeeld relatief eenvoudig eigenhandig monteren, mits u over de nodige materialen en gereedschappen beschikt. Houd er wel rekening mee dat op het moment dat u de voorzetrolluiken zelf plaatst, er waarschijnlijk geen of minder garantie meer op de modellen zit. Voor inbouwrolluiken geldt dat hiervoor gegarandeerd de ondersteuning van een specialist nodig is, vanwege de lastige bouwtechniek. Op het moment dat u een nieuw huis laat bouwen, kunt u dan ook aangeven dat u graag inbouwrolluiken wil. De vakmannen kunnen hier dan tijdens het bouwproces rekening mee houden. Voor opbouwrolluiken geldt dat het verstandig is de ondersteuning van een vakman in te roepen, u kunt zelf aan de slag gaan, maar de installatie is zeer lastig, en vraagt veel tijd.

elektrische rolluiken plaatsen Hasselt

Wat zijn de gemiddelde prijzen?

Waarschijnlijk bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen. De kosten van een rolluik hangen af van diverse factoren. Denk aan de grootte van het project, de kleuren, het materiaal, de eventuele opties, het al dan niet automatiseren en uiteraard of u voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken wilt. De gemiddelde prijzen van de rolluiken zelf variëren van €125,- tot €400,- per vierkante meter, waar nog de kostprijs voor de installatie bovenop komt. Voordat u offertes aanvraagt bij de specialisten uit de regio is het dan ook verstandig om eerst een maximaal budget vast te stellen. Geef dit ook aan bij de aanvraag van de mogelijkheden, zo weet u zeker dat u geen opties krijgt toegestuurd welke u toch niet zou kunnen betalen. Het aanvragen van de offertes doet u eenvoudig via onze offertepagina, wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van aantrekkelijke prijzen en een snelle en vakkundige ondersteuning bij de installatie.

Prijsbepalers

Wij gaven al aan dat verschillende factoren invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs voor uw rolluiken. Een grote invloedsfactor is natuurlijk de afmeting van het geheel. Hoe groter het doek wordt, hoe hoger de prijs. Hoewel de meeste bedrijven werken met een vaste prijs per vierkante meter, is het in sommige gevallen een mogelijkheid om korting te krijgen bij grotere afmetingen. U zult dan een prijsvermindering tussen de 5% en 15% kunnen aanvragen. Dit staat ook wel eens bij de offertes aangegeven. De belangrijkste invloedsfactor na de afmeting is het soort bediening waar u voor kiest: het automatiseren van de luiken, of de toepassing van een elektrische besturing vraagt al snel een extra investering van €250,-. Vervolgens is ook het soort materiaal dat u wenst bepalend voor de uiteindelijke prijs. De prijzen verschillen niet alleen tussen de materialen, maar ook naar gelang de kwaliteit van het product beter wordt. Er bestaat namelijk zowel goedkoop als duur PVC. Kijk daarom altijd naar de kwaliteitslabels die de producten mee krijgen. Dit zegt veel over de levensduur, isolatiewaarde en inbraakbeveiliging.

Montagekosten

Eén van de invloedsfactoren die we hier graag voor u willen uitlichten is de montage. De prijzen voor het monteren van een rolluik verschillen per klus, en bepalen tot 25% van de uiteindelijke prijs. Het is dan ook goed om bij het vergelijken van prijsopgaven de voorwaarden voor de montagekosten en de te bekijken. Sommige specialisten werken bijvoorbeeld met een vaste kostprijs, terwijl anderen een tarief per uur rekenen. Vraag in dat geval naar de geschatte tijd, en stel eventueel een maximum bedrag vast. Zo betaalt u niet teveel.

Rolluiktype (aluminium lamellen) Maat** (centimeters) Bediening Gemiddelde prijs, exclusief montage*
Voorzet/ Opbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Handbediening (band) €155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Somfy motor €285,- tot €340,-
Inbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €115,-
Inbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €235,-
Inbouw 100×200 Handbediening (band) €175,- tot €195,-
Inbouw 100×200 Somfy motor €300,- tot €320,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

rolluik herstellen Hasselt

Rolluiken herstellen

Elektrische en handmatig bediende rolluiken gaan lang mee. Toch kan het van tijd tot tijd nodig zijn om een bepaald onderdeel te herstellen. Er kunnen problemen ontstaan met de motor, de rolluikband kan knappen of de lamellen vertonen beschadigingen. U wil dan natuurlijk dat er snel een specialist bij u op de stoep staat voor de reparatie. Deze problemen ontstaan vaak door slijtage of verkeerde plaatsing. Heeft u een specialist nodig om uw rolluiken te herstellen? Via ons netwerk komt u in contact met een bedrijf dat u hierbij kan helpen. Weet u niet of het herstellen van de rolluiken nog de moeite waard is? Wij geven graag advies.

rolluiken prijs

Veelvoorkomende herstellingen

Hoe goed u de rolluiken ook onderhoudt, er bestaat altijd de kans op een beschadiging. De meest voorkomende herstellingen van luiken zijn de vernieuwing van de elektrische bediening, of het vervangen van het koord waarmee u een luik naar beneden laat. Is er een grote beschadiging ontstaan aan bijvoorbeeld de motor en het rolluiksysteem? Dan is het waarschijnlijk moeilijk deze te herstellen, of zal dit hogere prijzen met zich meebrengen dan het plaatsen van een nieuw exemplaar. Laat daarom altijd een erkend vakman uit de regio de schade analyseren. Deze kan u informeren over de mogelijkheden en de prijzen die daaraan verbonden zitten. Op basis hiervan kunt u vervolgens de passende keus maken.

Rolhekken voor uw bedrijf

Rolhekken vormen tegenwoordig een elegant onderdeel van bedrijfspanden in Hasselt. Rolhekken bieden een uitstekende bescherming tegen inbraak en vandalisme. Rolhekken zijn in diverse materialen te bestellen: van PVC tot en met gegalvaniseerd staal. Daarnaast bestaan er vele decoratieve opties, denk aan ophefbeveiliging, vensterglas en gekleurde sierstrips. Staat uw bedrijfspand in Hasselt op een inbraakgevoelige locatie? Overweeg dan een stalen, gesloten rolluik. Hoewel de meeste klanten uit Hasselt kiezen voor het automatiseren van hun rolhek, is het tevens een optie om deze handmatig te laten zakken.

rolhekken voor bedrijven Hasselt

Wij leveren nagenoeg alle merken

Heroal

De Heroal rolluiken staan bekend om de hoge kwaliteit. Heroal is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Een voorbeeld is de RS Hyrbrid. Zoekt u een rolluik en zonwering ineen? Dan is de RS Hybrid erg geschikt. Aan de buitenkant bestaat dit model uit een aluminium rolluik. Aan de binnenzijde zit een stoffen zonwering, hierdoor heeft het een sfeervolle uitstraling.

Creon

De rolluiken van Creon hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Wij leveren uw Creon rolluiken volledig op maat. Zo weet u zeker dat de rolluiken perfect in uw woning Hasselt zullen passen. Van garagedeuren tot en met rolluiken met ingebouwde horren, de Creon producten hebben een uitstekende kwaliteit. Uw ramen en deuren worden eveneens door dit merk geleverd. Wel zo handig.

Harol

Zoekt u een ultrastil rolluik, of een rolluik dat uitstekend isoleert? Dan is Harol een goed merk. De Silensio is een voorbeeld van de nieuwste generatie rolluiken. Deze variant is ultrastil, waardoor u geen last heeft van het motorgeluid tijdens het elektrisch bedienen van uw rolluik. De ALU42 Thermo bevat superisolerende lamellen. De rolhekken van Harol worden tevens vaak geplaatst.

pvc rolluiken Hasselt

Belisol

Wilt u diverse opties, kleuren, designs en hoge kwaliteit? Dan vormen de inbouwrolluiken of opbouwrolluiken van Belisol een goede optie. Of u nou één handmatig rolluik zoekt, of tientallen elektrische inbouwrolluiken: er is altijd een Belisol rolluik die bij uw wensen en behoeften past. De rolluiken van Belisol leveren wij in alle RAL-kleuren. Zo past het gegarandeerd perfect bij de uitstraling van uw pand in Hasselt.

aluminium, pvc, houten rolluik

Winsol

De rolluiken van Winsol zien er stijlvol uit. Daarnaast staat bij een Winsol rolluik de veiligheid en energiebesparing centraal. De versterkte onderlat en de veiligheidsgeleiders zorgen ervoor dat ongewenste bezoekers niet zomaar uw pand binnendringen. Combineer dat met het automatiseren van de rolluiken, en inbrekers denken dat u gewoon in uw huis in Hasselt bent. De buitenzonwering is in diverse RAL-kleuren te verkrijgen.

aluminium rolluiken Hasselt

Deceuninck

Het laatste merk dat wij veelvuldig plaatsen bij mensen in Hasselt is Deceuninck. De specialisten plaatsen de PVC rolluiken snel en eenvoudig. Dat bespaart u enorm op montagekosten. Na installatie van de PVC inbouwrolluiken of opbouwrolluiken is er weinig onderhoud nodig. Zo nu en dan reinigen, zonder schuurmiddel, is afdoende. Handmatig bedienen, of toch volledig automatiseren? Het is bij buitenzonwering allemaal mogelijk.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vraagt u via het bovenstaande formulier gratis en vrijblijvend offertes aan? Dan bespaart u al snel honderden euro’s op uw voorzetrolluiken. Daarnaast heeft u dan de mogelijkheid om keuzes te maken. Wilt u de beste prijs, de snelste levering, of een handmatig besturingssysteem? Geef via het formulier uw wensen aan, bijvoorbeeld zes inbouwrolluiken of opbouwrolluiken, en u ontvangt zo snel mogelijk bericht. Hebt u alleen een vraag, of gaat het om een spoedklus? Ook dan helpen wij u graag! U wil toch ook uw wooncomfort, veiligheid en energiezuinigheid in Hasselt vergroten middels elektrische, of manuele rolluiken? Na het plaatsen kunt u jarenlang genieten van uw rolluik, met het geruststellende idee dat u de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft gekozen.

rolluiken prijzen in Hasselt