Interesse in rolluiken?


Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!


Gratis offertes vergelijken!

Rolluiken Lille

Verhoog de inbraakveiligheid en privacy van uw woning door rolluiken in Lille te plaatsen. Naast meer veiligheid verduisteren rolluiken ook zeer goed en weren ze warmte. In de zomermaanden houden ze namelijk zonlicht tegen waardoor uw huis minder snel opwarmt. Schakel een specialist in voor het plaatsen van de rolluiken, dan bent u verzekerd van een perfecte plaatsing. Besparen op de totaalprijs? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit uw regio!

Start gratis offerteaanvraag!

Lees op deze pagina alles over de verschillende rolluiksoorten, zoals een inbouw-, opbouw en voorzetrolluik. Wat kosten rolluiken? U leest het hier! We geven u ook meer informatie over het bedieningssysteem voor een rolluik.


Op zoek naar rolluiken?

Wilt u een rolluiken laten plaatsen of zijn uw rolluiken aan vervanging toe?

Gratis offertes aanvragen!

Vul het formulier in en u ontvangt vrijblijvende offertes van rolluikenexperts uit uw regio.

Besparen op de kosten!

Vergelijk de offertes en bespaar op de totaalkosten voor het laten monteren van rolluiken!rolluiken Lille

Rolluiken: meer privacy, tegen inbraak & zonwering

Rolluiken zijn in Lille zeer populair en met goede redenen. In veel gevallen kiezen mensen voor rolluiken omdat ze inbraken voorkomen en voor meer privacy zorgen. Rolluiken zijn namelijk inbraakwerend en hebben een afschrikkend effect. Dit zorgt voor een veilig gevoel. Door voorzetrolluiken of een ander rolluiktype te monteren, voorkomt u ook inkijk vanaf buiten. Andere voordelen van deze buitenzonwering is dat ze warmte- en geluidsisolatie bieden en uw woning verduisteren.

De grootste voordelen van luiken voor uw huis zijn:

 • Inbraak vertragend
 • Meer privacy
 • Isolatie
 • Verduistering
 • Zonwering

Schakel een expert in rolluiken in voor het plaatsen van uw rolluiken.

Rolluiken op maat Lille

Rolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en formaten, maar soms past een standaardformaat niet. Dan zijn rolluiken op maat in Lille ideaal! Ook wanneer u ze helemaal wilt laten aanpassen aan uw eisen en wensen, zijn op maat gemaakte rolluiken geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur, het materiaal of een hor.

Op maat gemaakte rolluiken zijn vaak duurder dan standaardrolluiken, want ze worden speciaal voor u gemaakt. Houd ook rekening met een iets langere levertijd door het productieproces. Voordeel van rolluiken op maat is dat ze perfect bij uw woning passen.

soorten rolluiken

Wat kosten rolluiken?

Voor een standaard voorzetrolluik van 1 bij 1 meter moet u denken aan een gemiddelde aanschafprijs van €105,- tot €130,-.

Wilt u elektrische rolluikbediening? Dit kost ongeveer €120,- meer, afhankelijk van het bedieningssysteem. Een inbouwrolluik van bij 1 bij 1 meter kost gemiddeld €105,- tot €115,-, maar is door de plaatsing alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen of bij een grote gevelrenovatie.

Bekijk de prijstabel voor nog meer informatie. Besparen op de kosten? Gratis offertes aanvragen!

Hoeveel kost het monteren van rolluiken?

U moet denken aan een gemiddelde kostprijs van €100,- tot €200,- per rolluik. De montagekosten zijn afhankelijk van het rolluiktype, hoeveel u laat monteren, het bedieningssysteem en de grootte van het rolluik.

Rolluik: kosten 2024

Rolluiktype
(aluminium lamellen)
Maat
(centimeters)
Bediening
(handmatig of elektrisch)
Gemiddelde prijs *
(exclusief montage)
Voorzet/ Opbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw100×200Handbediening (band)€155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw100×200Elektrische Somfy motor€285,- tot €340,-
Inbouw100×100Handbediening (band)€105,- tot €115,-
Inbouw100×100Elektrische Somfy motor€225,- tot €235,-
Inbouw100×200Handbediening (band)€175,- tot €195,-
Inbouw100×200Elektrische Somfy motor€300,- tot €320,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren bepalen de prijs van een rolluik?

De totaalprijs is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij aan het type rolluik dat u laat plaatsen, de arbeidskosten voor de montage en het materiaal. Zo zijn aluminium rolluiken duurder dan kunststof.

Ook het bedieningssysteem is van invloed op de totaalprijs van rolluiken. Manueel bedienen is namelijk goedkoper dan een elektronisch systeem. Het design, bijvoorbeeld de kleur, en de accessoires of extra opties beïnvloeden tot slot de totaalprijs. Wilt u bijvoorbeeld extra opties zoals anti-optilveren, automatisch afstellen en obstakeldetectie? Houd dan rekening met iets hogere prijzen. Lees hier alles over rolluiken prijzen.

De volgende factoren zijn van invloed op de prijs van rolluiken in Lille:

 • Rolluiktype: voorzet- en opbouwrolluiken hebben vergelijkbare prijzen. Inbouwrolluiken zijn vaak iets goedkoper, omdat er geen omkasting nodig is (maar de montagekosten liggen wel hoger).
 • Montage: de arbeidskosten voor het plaatsen en afstellen van de rolluiken.
 • Formaat en materiaal: grotere rolluiken kosten meer en ook het materiaal beïnvloedt de totaalprijs.
 • Bedieningssysteem: een elektrische bediening is duurder dan een manueel bedieningssysteem.
 • Design en extra opties: kleurkeuze, opties zoals anti-optilveren, bescherming tegen vastvriezen, automatische afstelling en obstakeldetectie.

Wilt u besparen op de kosten van rolluiken?

Vraag direct gratis offertes aan voor de beste prijzen in Lille.


Welke soorten rolluiken zijn er?

Er zijn verschillende rolluiksoorten.

Voorzetrolluiken zijn geschikt voor alle soorten woningen in Lille, want deze worden op het kozijn of op de muur geplaatst. Inbouwrolluiken worden alleen gebruikt bij een grote renovatie of bij nieuwbouw. Deze rolluiksoort wordt namelijk ingebouwd in de muur.

Tot slot zijn opbouwrolluiken ook nog mogelijk. Het mooie van opbouwrolluiken is dat ze één geheel met het raam vormen en dat de omkasting niet opvalt. Op deze pagina leest u meer over de soorten rolluiken.


Voorzetrolluiken Lille

Voorzetrolluiken zijn zeer populair in Lille. Ze zijn namelijk geschikt voor elke soort woning en passen altijd. De voorzetrolluiken worden namelijk op de buitengevel of op het raamkozijn geplaatst. Meestal kiest men voor het plaatsen van de voorzetrolluiken op de muur, want er is niet altijd genoeg ruimte voor de rolluikkast om het raamkozijn.

Doordat de omkasting op de muur wordt geplaatst, is er geen hak- of breekwerk nodig. Voorzetrolluiken zijn dus eenvoudig te plaatsen en de montagekosten liggen hierdoor een stuk lager. Een nadeel is dat de rolluikkast zichtbaar blijft. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige designkasten verkrijgbaar, bijvoorbeeld met afgeronde hoeken.

Een voorzetrolluik van 1 bij 1 meter met handmatige bediening kost ongeveer €105,- tot €130,-, exclusief monteren. Met elektrische bediening is de rolluik duurder, namelijk gemiddeld €225,- tot €250,- exclusief montage.

Inbouwrolluiken Lille

Inbouwrolluiken in Lille zijn voornamelijk geschikt voor nieuwbouw of bij een grote gevelrenovatie. De inbouwrolluiken worden namelijk in de muur boven het raam weggewerkt. Dit zorgt voor een naadloze integratie. U zit niets van de rolluiken, wanneer ze helemaal opgerold zijn.

De aanschafprijzen voor een inbouwrolluik liggen lager dan voor en voorzet- of opbouwrolluik, want er is geen rolluikkast nodig. De montagekosten zijn echter hoger, want er moet een gat gemaakt worden in de muur. Bij bestaande woningen is er vaak extra isolatie nodig, zodat er geen koudebrug ontstaat doordat de isolatie onderbroken wordt.

Handmatige inbouwrolluiken van 1 bij 1 meter kosten gemiddeld €105,- tot €115,-. Een rolluik met dezelfde afmetingen maar dan met elektrische bediening kost ongeveer €225,- tot €235,-. Deze prijzen zijn exclusief montage.

Opbouwrolluiken Lille

Naast voorzet- en inbouwrolluiken zijn opbouwrolluiken in Lille ook een optie. Deze rolluiken vormen één geheel met het raam. Opbouwrolluiken zijn alleen geschikt wanneer u ook de ramen laat vervangen. Ze worden namelijk boven het raam op het raamprofiel geplaatst. Past een inbouwrolluik niet omdat er niet genoeg ruimte is in voor een uitsparing in de buitenmuur? Dan zijn opbouwrolluiken een geschikt alternatief.

Opbouwrolluiken worden voor gemonteerd op de ramen in de fabriek. Vervolgens worden ze in één geheel geplaatst in de buitenmuur. Kies voor een goed geïsoleerde rolluikkast om warmteverlies te voorkomen.

Opbouwrolluiken van 1 bij 1 meter met een elektrisch bedieningssysteem kosten gemiddeld €225,- tot €250,-, exclusief het plaatsen. Een opbouwrolluik met handmatige bediening is goedkoper, namelijk gemiddeld €105,- tot €130,- exclusief de montage. Voor de beste prijzen kunt u het offerteformulier invullen.

elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken Lille

Rolluiken kunt u handmatig of elektrisch bedienen. Door te kiezen voor elektrische rolluiken in Lille profiteert van u van meer gebruiksgemak. Met een druk op de knop opent en sluit u de rolluiken. Kies bijvoorbeeld voor een wandschakelaar of rolluikbediening met een afstandsbediening voor het automatiseren. Of bedien de zonwering met een app op uw smartphone, dan kunt u de luiken zelfs openen of sluiten als u niet thuis bent.

Welke elektrisch bedieningssysteem kiest u?

Voor een elektronisch bedieningssysteem is een motor (buismotor) nodig. Deze rolluikmotor wordt aangesloten op een wandschakelaar. Wilt u uw rolluiken automatiseren en gebruik maken van een app of afstandsbediening? Dan hebt u een speciale rolluikmotor nodig.

Kosten elektrische rolluiken 2024

Type bedieningGemiddelde prijs*Omschrijving
Sleutelschakelaar€75,- tot €170,-Schakelaar met sleutel voor meer veiligheid
Wandschakelaar€75,- tot €150,-Schakelaar aan de wand in uw woning
Tijdschakelaar€75,- tot €170,-Automatisering van het openen en sluiten met ingestelde tijden
Afstandsbediening€175,- tot €250,-Losse afstandsbediening met draadloze verbinding
App op smartphone€175,- tot €250,-Bediening via uw telefoon, waar u ook bent

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een elektrische rolluiken in Lille?

Schakel een expert in! Vergelij kosteloze offertes en bespaar tot 40%.Meer informatie over:


heroal rolluik

Heroal rolluiken

creon rolluik

Creon rolluiken

rolluik harol

Harol rolluiken

rolluikmerken

Rolluiken merken

rolluik herstellen

Rolluiken herstellen

inbouwrolluik

Inbouwrolluiken


rolluik Lille

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Twijfelt u nog tussen een elektrische of een handmatige bediening? Voordeel van manuele bedieningssystemen is dat ze zeer budgetvriendelijk zijn. U moet wel thuis zijn voor het openen en sluiten van de rolluiken. De rolluiken bedient u altijd binnenshuis, dus u hoeft niet naar buiten.

Een elektrisch bedieningssysteem is duurder, maar biedt u wel meer gebruiksgemak. U hoeft niet elk rolluik apart dicht te doen met een koord of slingerstang. Met automatisch afstellen en obstakeldetectie voorkomt u ook nog beschadigingen.

 • Handmatige bediening kost gemiddeld tussen de €10,- tot €30,-, exclusief montage.
 • Gemiddelde richtprijs voor elektrische bediening ligt tussen de €75,- tot €250,-, exclusief montage.

Handmatige bediening

Manuele bediening gaat met een koord, boord of een slingerstang. De meest eenvoudige constructie is via een koord- of een bandopwinder. Ook een slingerstang, ook wel een zwengel genoemd, wordt veel gebruikt.

Is het bedienen zwaar?

Een nadeel van een handmatig bedieningssysteem is dat het omhoogtrekken van een groot rolluik veel kracht kost. Hier kunt u wel wat aan doen. Laat een vertrager bij een band- of koordopwinder plaatsen of een windwerk bij een slingerstang. Hiermee wordt het ophalen een stuk eenvoudiger.

Elektrische bediening

Elektrische bediening zorgt voor veel gebruiksgemak. U hoeft namelijk niet zelf de rolluiken te openen of te sluiten. Met een app op uw smartphone hoeft u zelfs niet thuis te zijn voor het bedienen.

Voor elektrische rolluiken heeft u een rolluikmotor nodig. Een rolluikmotor wordt ook wel een buismotor genoemd en er zijn verschillende typen te koop. Het type rolluikmotor is onder andere afhankelijk van de hoogte, de breedte en het gewicht van het rolluik. U heeft namelijk een rolluik nodig met een groot vermogen (motorkracht) voor een zwaar rolluik.

 • Draaischakelaar: dit is een schakelaar aan de wand. Met een druk op de knop opent en sluit u de rolluiken.
 • Sleutelschakelaar: werkt hetzelfde als een wandschakelaar, maar biedt extra veiligheid omdat u ze vast kunt zetten met een sleutel.
 • Tijdschakelaar: u stelt de tijden in wanneer u het rolluik open of dicht wilt hebben en hoeft zelf niets eraan te doen.
 • Afstandsbediening: vanuit iedere plek in uw huis bedient u uw rolluiken.
 • App op een smartphone: via een wifi-verbinding opent en sluit u uw rolluiken, ook als u niet thuis bent.

Een rolluik automatiseren met een rolluikmotor

Hebt u nu een manueel rolluik en wilt u die graag automatiseren? Dat is geen probleem! Een vakman vervangt het mechanisme voor een buismotor. Voor het automatiseren is het wel noodzakelijk dat er een holle as in het rolluik zit. Holle assen komen meestal niet voor bij houten rolluiken. In dat geval is het nodig om ook de as te vervangen.

De vakman haalt de band- of koordopwinder of de slingerstang eruit. Vervolgens plaatst hij de buismotor in de holle as. Opnieuw afstellen is noodzakelijk voor het automatiseren van de luiken, daarna werken ze perfect.

Hulp nodig bij een goede montage en juist afstellen? Schakel dan altijd een vakkundige specialist in.

rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen Lille

Inbouwrolluiken worden in de muur van uw huis geplaatst. Hiervoor is ruimte nodig voor de opgerolde lamellen. Bij de plaatsing let de vakman erop dat er geen koudebrug ontstaat en dat de muurisolatie intact blijft. Voorzet- en opbouwrolluiken worden op de buitenmuur of op het raamkozijn van uw huis geplaatst.

Welke methode voor de montage geschikt is, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke wens en het raam of de buitenmuur. Niet elk raam is namelijk geschikt voor plaatsing van een rolluik, bijvoorbeeld omdat het kozijn niet sterk genoeg is of omdat er geen ruimte is voor de rolluikkast.

Wilt u gelijk weten wat het laten monteren van nieuwe rolluiken in Lille u gaat kosten? Vraag dan gratis geheel vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Binnen enkele dagen ontvangt u dan tot maximaal 5 aantrekkelijke prijsopgaven van rolluikenexperts uit uw omgeving.

Rolluik plaatsen op het raamkozijn

Voor de plaatsing op het raam maakt de vakman uit [var 1] eerst een aantal gaten in het raamprofiel. Daarnaast maakt een gat voor het bedieningssystemen. Het gat voor manuele bediening is ongeveer 2 centimeter en voor een elektronisch systeem ongeveer 1 centimeter. De vakman trekt vervolgens het bedieningssysteem door het gat.

Vervolgens gaat hij verder met het plaatsen van de rolluikkast. De geleiders worden daarnaast geplaatst en de vakman controleert of de lamellen goed naar beneden en naar boven gaan. De laatste stap van de montage is het afstellen van het rolluik.

Rolluik plaatsen op de muur

Op de muur monteren vergt een andere aanpak. De vakman tekent eerst af waar de omkasting komt en de geleiders. Vervolgens maakt hij een klein gat in de muur voor het bedieningssysteem. Voor het plaatsen van de rolluikkast boort de vakman een aantal gaten in de buitenmuur. De geleiders worden daarna in de kast geschoven en op de muur geplaatst.

Na het plaatsen van de omkasting en de geleiders, installeert de specialist het bedieningssysteem. Uiteraard stelt hij alles ook goed in. Afstellen is zeer belangrijk, want foutief afgestelde rolluiken sluiten niet goed, lopen niet soepel door de geleiders of gaan te ver omhoog of naar beneden.


Wilt u rolluiken laten plaatsen?

Vraag dan kosteloze offertes aan met scherpe prijzen!


Video: waarom kiezen voor rolluiken?


Rolluiken prijzen inclusief montage

De gemiddelde prijs voor het monteren van een rolluik ligt tussen de €95,- tot €175,-. De montagekosten zijn afhankelijk van het type rolluik, de grootte en hoeveel u er laat monteren. Door meerdere rolluiken te plaatsen profiteert u namelijk soms van kwantumkorting. Ook de plaats waar een rolluik komt is van invloed op de montageprijs. Het plaatsen van een rolluik op een dakkapel is namelijk ingewikkelder, soms is er een steiger nodig. De gemiddelde prijzen liggen dan tussen de €150,- tot €205,-.

De montagekosten voor handmatige bediening liggen lager dan voor een elektrisch bedieningssysteem. Zo kost het installeren van een elektrisch rolluik met een schakelaar ongeveer €150,- tot €225,-. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Montage rolluiken: kosten 2024

WerkzaamhedenPrijs*
Opmeten€50,-
Monteren handbediend of elektrisch rolluik€95,- tot €175,-
Monteren handbediend of elektrisch rolluik op een dakkapel€150,- tot €205,-
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar€150,- tot €225,-
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar op dakkapel€200,- tot €250,-

* Let op:dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.


Op zoek naar de beste prijzen voor de montage van rolluiken?

Vraag een offerte aan en vind een geschikte vakman uit Lille.


Rolluiken afstellen

Afstellen is de laatste stap van een rolluikmontage en dit is zeer belangrijk. Wanneer een rolluik niet of foutief is ingesteld, kan het beschadigen. Bijvoorbeeld doordat de motor te veel belast wordt of doordat de lamellen te ver in de kast omhooggaan. Met een goede afstelling verhoogt u uw gebruiksgemak en verlengt u de levensduur. Daarnaast voorkomt u onnodige beschadigingen en storingen.

De specialist doet eerst een bovenafstelling en daarna een onderafstelling:

 • Bovenafstelling: met een imbussleutel of stelstift stelt de monteur de juiste hoogte in, waarbij de onderlijst (onderste lamel) niet te hoog in de rolluikkast mag gaan.
 • Onderafstelling: de onderafstelling zorgt ervoor dat de onderlijst precies aansluit en dat de lamellen niet doorzakken.
 • rolluiken herstellen

  Rolluiken herstellen Lille

  Ondanks dat rolluiken erg robuust zijn, hebben ze niet het eeuwige leven. Is uw rolluik kapot? De specialisten helpen u graag met het herstellen van uw rolluiken. De ervaren vakmannen herstellen uw elektrische, automatische of handbediende rolluiken. Jarenlange ervaring en de beschikking over diverse onderdelen, zorgt ervoor dat de reparatie snel en vakkundig verloopt.

  Voor een reparatie aan uw voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken bent u bij de specialisten aan het juiste adres. Van een kleine reparatie zoals een kapot lint tot aan een grotere reparatie, zoals een kapot bedieningssysteem. Vergelijk offertes en bespaar!

  Veelvoorkomende herstellingen

  Stormschade, een kapot lint, kapotte lamellen of een defecte rolluikmotor: het zijn allemaal veelvoorkomende problemen die de vakmannen uit ons netwerk herstellen. Stormschade kan een boel schade aanrichten. Let wel: zonder de rolluiken was de schade waarschijnlijk nog veel erger. Ze bieden immers een extra beschermlaag. Zonder deze extra beveiliging had u waarschijnlijk te maken met glasschade en alle bijbehoren kosten.

  De specialisten herstellen de kapotte lamellen, demonteren het rolluik en lossen eventuele andere problemen snel en vakkundig op. Veelvoorkomende herstellingen bestaan daarnaast uit het herstellen of vervangen van het rolluiklint of een andere vorm van bedienen. Het herstellen of monteren van automatisatie behoort tevens vaak tot de werkzaamheden.


  Zoekt u een specialist on rolluiken in Lille?

  Vraag dan kosteloos en vrijblijvend offertes aan!


  Welk materiaal voor een rolluik?

  U hebt de keuze uit verschillende materialen voor uw rolluik. Een zeer populair materiaalsoort is pvc. Dit materiaal is namelijk licht, gaat lang mee en is één van de goedkoopste opties.

  Daarnaast zijn er vele designs en kleuren verkrijgbaar, zelfs een structuurfolie met houtlook. Aluminium is ook een optie.

  Aluminium rolluiken gaan zeer lang mee en vergen zeer weinig onderhoud. Wilt u een warme en natuurlijke uitstraling? Ga dan voor houten rolluiken.

  Op zoek naar een vakman voor rolluiken? Vraag gratis offertes aan en bespaar!

  materialen rolluiken

  Ga nu naar:  Pvc rolluiken

  Welk materiaal kiest u voor uw rolluik voor uw huis? Met name aluminium en pvc is op dit moment erg populair. Een rolluik van pvc is licht en een stuk goedkoper dan een variant van aluminium. Aangezien de lamellen niet worden opgevuld met een schuimlaag hangt de isolatiewaarde vooral af van de luchtlaag die zich in de lamel bevindt.

  Rolluiken van pvc zijn erg duurzaam, maar wel iets schadegevoeliger. Krasjes en andere beschadigingen zijn namelijk lastig te herstellen. Soms is het nodig om een lamel te vervangen. Voordeel van pvc is dat het weinig onderhoud vereist en dat het schoonmaken heel gemakkelijk is met een beetje water en een zachte doek.

  De gemiddelde prijs van een rolluik van pvc ligt tussen de €100,- en €400,-, inclusief btw. Dit is de kale prijs zonder montage en extra opties zoals elektrische bediening. Inclusief montage beginnen de prijzen bij €280,- per rolluik. Vanzelfsprekend is de prijs daarnaast sterk afhankelijk van de afmetingen van de rolluiken die u laat monteren

  Rolluik van aluminium

  De keuze valt vandaag de dag ook vaak op een aluminium rolluik voor een woning. Dat heeft zo zijn redenen, het is bijvoorbeeld erg stevig. Dat zorgt ervoor dat, ook bij grote raampartijen, doorbuigingen niet aan de orde zijn. Daarnaast is het positief voor het inbraakwerende karakter.

  Inbrekers krijgen minder snel een opening in een dergelijk rolluik. Dit materiaal kan tegen een stootje, waardoor beschadigingen niet snel aan de orde zijn. Daarnaast is de isolatie vaak beter dan van een rolluik van pvc. Ook vinden veel mensen de strakke uitstraling van de rolluiken erg fraai. Houd wel rekening met een hogere kostprijs, in vergelijking met pvc.

  Een opbouw- of voorzetrolluik van aluminium heeft u voor een prijs tussen de €105,- en €130,-. Dit is de prijs exclusief montage en het gaat dan om een exemplaar van 1m bij 1m met handmatige bediening. Voor hetzelfde exemplaar met elektrische bediening beginnen de prijzen bij zo’n €255,- per rolluik exclusief montage.

  Houten rolluiken

  Bent u de trotse bewoner van een prachtig, authentiek huis? Dan kunt u ook kiezen voor een houten variant! Waarom? Het materiaal Ondanks dat een aluminium en pvc rolluik veel voordelen biedt, zijn er nog steeds mensen die kiezen voor een houten variant. Waarom? Het geeft een unieke uitstraling. De houttekening zorgt voor een warm karakter. De mogelijkheid om naderhand het rolluik over te schilderen in een kleur naar wens spreekt ook veel mensen aan. Hout heeft van nature goede isolerende eigenschappen. Het aanbod van houten rolluiken is echter niet groot. Daarnaast moet u de rolluiken regelmatig schoonmaken om de levensduur te verlengen.

  Omdat houten rolluiken niet meer veel worden geplaatst, varieert de prijs per aanbieder enorm. Hou rekening met een prijs vanaf €225,- per m² inclusief btw voor rolluiken van onbewerkt Noors grenen hout. Wilt u meer weten over de exacte prijzen van houten rolluiken? Vraag dan gemakkelijk vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

  rolhekken Lille

  Rolhekken voor uw bedrijf

  Wilt u uw bedrijf in Lille (extra) beveiligen? Dan is een rolhek een interessante optie. Rolluiken worden namelijk vaak niet in dergelijke grote afmetingen gemaakt. Met een rolhek sluit u uw winkeldeur, doorgang of etalage veilig af. Vroeger waren rolhekken onesthetisch, maar tegenwoordig vormen ze een fraai onderdeel van uw bedrijfspand. Uw bedrijf moet immers ook na sluitingstijd nog attractief ogen.

  Diverse materialen behoren tot de mogelijkheden, denk aan: gegalvaniseerd staal, RVS, enzovoort. Kiest u voor een manuele rolluikbediening middels een veeras? Of wilt u liever een elektrische variant? Aan u de keus. Diverse opties zijn mogelijk, denk aan vensterglas, ophefbeveiliging en gekleurde siertrips.

  Alle rolluik merken

  Meer weten over alle merken die rolluiken leveren? Hieronder hebben we een overzicht van alle bekende rolluikmerken.

  Heroal

  Een bekend merk op het gebied van rolluiken een huis of bedrijfspand is natuurlijk Heroal. De Heroal rolluiksystemen zijn in de meeste gevallen van aluminium gemaakt. Het bedrijf hecht hoge waarde aan duurzaamheid, rendabiliteit en functionaliteit. Een voorbeeld van een goed verkocht model in Lille is de Heroal Mini E. De dikke aluminiumlaag en schuimvulling zorgen voor stabiele lamellen.

  De prijs voor de Heroal RS38 (mini-e) van 1x1m, begint bij €118,- en loopt op tot €140,- inclusief btw.

  Creon

  Creon rolluiken verhogen uw wooncomfort. De Creon voorzetrolluiken en inbouwrolluiken staan bekend om een uitstekende aanschafprijs/kwaliteitverhouding. U krijgt daarnaast vijf jaar garantie op de Creon producten. De minimale maten van rolluiken: 50cm breed bij 50cm hoog. De maximale maten bestaan uit: 360cm breedte en 290cm hoogte. De lamellen van Creon worden van Aluprof gemaakt.

  De prijzen voor Creon rolluiken van pvc beginnen bij €99,- per vierkante meter.

  Harol

  Harol biedt een uitgebreid assortiment aan in inbouw-, voorzet-, en opbouwrolluiken. Op basis van uw wensen laat u een perfecte Harol rolluik samenstellen. Kies bijvoorbeeld de ALU42 thermo-lamel voor extra isolatie. Vindt u veiligheid belangrijk? Dan heeft u de optie om te kiezen voor een veiligheidslamel en bijvoorbeeld ophefbeveiliging. Wilt u geruisloze rolluiken? Informeer dan naar de mogelijkheden van de ultrastille Silensio rolluiken.

  Een opbouw- of voorzetrolluik van Harol met handbediening kost gemiddeld tussen de €105,- en €130,- per vierkante meter.


  Gratis - Vrijblijvend

  Belisol

  Ook bij Belisol heeft u een ruime keuze in inbouw-, voorzet-, en opbouwrolluiken. Diverse materialen en RAL-kleuren behoren tot de mogelijkheden voor de buitenzonwering. De rolluiken van alu kunnen maximaal 6,4m² groot zijn. Met pvc is de maximale afmeting wat kleiner, namelijk 3,5 m². Wilt u uw Belisol producten automatiseren, of kiest u toch voor een reguliere elektrische of handmatige rolluikbediening? Aan u de keus.

  Een opbouwrolluik van Belisol is verkrijgbaar vanaf €105,- per m² inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

  Winsol

  Het Belgische merk Winsol is al ruim 140 jaar bezig met zonwering voor buiten. De producten bieden u diverse mogelijkheden. Zo zijn de lamellen met daglichtsleuven op dit moment erg populair. Zo regelt u hoeveel daglicht u in uw woning wilt. Wilt u grote rolluiken voor bijvoorbeeld uw garage? Dan bieden Winsol producten u de oplossing.

  Winsol voorzetrolluiken van pvc zijn verkrijgbaar vanaf €100,- per vierkante meter.

  Deceuninck

  De Deceuninck rolluiken bieden een uistekende thermische en akoestische isolatie. Deceuninck levert op dit moment voornamelijk pvc rolluiken voor een huis of bedrijfspand. Dat resulteert in scherpe prijzen. De producten vragen weinig onderhoud en zijn jarenlang kleurvast. De rolluiklamellen zijn op dit moment uitsluitend verkrijgbaar in verkeerswit, in de massa gekleurd. De luiken worden in de meeste gevallen in het atelier voorgemonteerd op de ramen.

  Een aluminium rolluik van Decueninck heeft u al vanaf zo’n €110,- per m². Daarbij geld vaak, hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

  keurmerken rolluiken

  Keurmerken voor rolluiken

  Bij het kiezen van de juiste rolluikexpert kunt u kijken naar keurmerken. Met een keurmerk bent u verzekerd van kwaliteit.
  Rolluiken moeten voorzien zijn van een CE-markering. Een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de EER (Europese Economische Ruimte). Of een product voldoet aan deze strenge eisen, wordt gecontroleerd door de FOD Economie. U leest meer over de CE-markering op belgium.be.

  Wilt u houten rolluiken kopen voor zonwering en inbraakveiligheid? Kies dan voor hout met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft u de garantie dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het Forest Stewardship Council (FSC) houdt toezicht op de kap van bomen. Lees er meer over op de website fsc.be.


  Recente aanvragen:


  Elektrische rolluiken plaatsen in Antwerpen
  Kunststof rolluiken vervangen in Mechelen
  Rolluiken herstellen in Turnhout
  Aluminium rolluik plaatsen in Heist-op-den-Berg
  Voorzetrolluiken monteren in Brasschaat
  Inbouwrolluiken plaatsen in Geel
  Groot rolhek plaatsen in Mol
  Voorzetrolluiken monteren in Lier
  Vervangen oude rolluiken in Schoten
  Nieuw elektrische rolluik plaatsen in Brecht

  Rolluiken plaatsen Lille: zelf doen of uitbesteden?

  Wilt u rolluiken voor uw woning of u bedrijfspand in Lille kopen? Schakel dan een specialist in voor het plaatsen van de rolluiken. Soms denkt men dat het heel eenvoudig is om een voorzetrolluik te monteren, maar dit is niet het geval. Een juiste montage vereist vakkennis en ervaring. Bovendien hebt u vaak speciaal gereedschap of ander bevestigingsmateriaal nodig.

  De belangrijkste voordelen van een specialist:

  • U hoeft geen gereedschap of bevestigingsmateriaal aan te schaffen.
  • De vakman uit Lille zorgt voor een perfecte plaatsing van de rolluik.
  • U weet zeker dat de rolluiken op de juiste manier zijn afgesteld.
  • Een juiste montage bevordert het gebruikscomfort en de levensduur.

  rolluikspecialist inschakelen

  Besparen op de prijzen van rolluiken? Gratis offertes vergelijken!

  Wilt u rolluiken laten plaatsen of handmatige rolluiken laten automatiseren? Een goede keuze! Met rolluiken verhoogt u de inbraakveiligheid, privacy en zonwering in uw woning in Lille. U hebt de keuze uit verschillende typen, namelijk voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken. Een rolluikspecialist geeft u graag meer informatie over het geschikte type rolluik voor uw huis.

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van rolluikspecialisten uit de regio Lille. Vergelijk de aanbiedingen op uw gemak thuis en kies eenvoudig de beste specialist. U bespaart zo tot wel 30% op de totaalprijs!


Gratis offertes vergelijken!