Rolluiken Sint-Niklaas

Overweegt u om rolluiken te plaatsen in Sint-Niklaas? U bent niet de enige: steeds meer mensen benutten de voordelen van elektrische rolluiken. Een rolluik werkt inbraakvertragend, dient als zonwering, verduistering van uw woning én verbetert de isolatiewaarde van uw huis. Ook als u op zoek bent naar een specialist om uw huidige rolluiken te herstellen bent u bij ons aan het juiste adres. Het grote voordeel van onze service? Wij vormen een netwerk van bedrijven die (elektrische) inbouw-, opbouw-, en voorzetrolluiken plaatsen en herstellen. Uw voordeel daarvan is dat u de verschillende aanbieders uit Sint-Niklaas kunt vergelijken op basis van prijs, aanbod en garantievoorwaarden. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor de klus. Vraag dus kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan en begin met besparen.

rolluiken Sint-Niklaas

Navigeer op deze pagina naar:

rolluiken plaatsen in Sint-Niklaas

Privacy, isolatie en anti-inbraak

Een aantal jaren geleden werden rolluiken voornamelijk bij grote villa’s en bedrijfspanden gebruikt. Nu is dat wel anders: bijna iedere straat in Sint-Niklaas bevat wel een woning met fraaie rolluiken. U zit niet meer vast aan de witte of grijze kleur: rolluiken kunt u nu verkrijgen in iedere RAL-kleur. ‘Wat maakt een rolluik nou zo interessant?’, zult u misschien denken. Laten we met de verhoogde privacy beginnen. Nieuwsgierige buren of wandelaars hebben niet meer de mogelijkheid om naar binnen te gluren. Daarnaast heeft u zelf invloed op het binnenvallend zonlicht: wilt u iets meer schaduw of 100% duisternis? Aan u de keus. Een rolluik biedt daarnaast extra isolatie (geluid en warmte), wat weer zorg voor een besparing op uw energienota. Tot slot geeft een rolluik u een gevoel van veiligheid en schrikt het inbrekers af. Een rolluik werkt namelijk inbraakvertragend.

rolluik soorten

Soorten rolluiken

Dat rolluiken uw wooncomfort verbeteren is duidelijk, maar welke soort zoekt u? Bij ieder bedrijf uit ons netwerk heeft u de keuze uit drie soorten rolluiken: voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken. Welke soort voor u de perfecte keuze vormt is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Daarnaast zijn de montagemogelijkheden bij uw pand van belang. Zit u midden in een nieuwbouw of grote renovatie in Sint-Niklaas? Dan is dat een slim moment om inbouwrolluiken te laten plaatsen. Er is namelijk een uitsparing in de gevel (boven de ramen) nodig voor de plaatsing. Het bespaart kosten als dit eenvoudig kan worden gerealiseerd tijdens een renovatie of nieuwbouw. Elektrische voorzetrolluiken en opbouwrolluiken kan men ook eenvoudig te monteren op uw bestaande ramen. Benieuwd naar de exacte prijsverschillen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit Sint-Niklaas.

voorzetrolluiken in Sint-Niklaas

Voorzetrolluiken

Zijn uw ramen in prima staat én wilt u geen hak- en breekwerk moeten uitvoeren voor de montage van het rolluik? Dan vormen voorzetrolluiken een prima keuze. Deze variant wordt namelijk in een kast op uw buitengevel in Sint-Niklaas gemonteerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over kwesties omtrent isolatie en sloopwerkzaamheden. Dat is bij voorzetrolluiken niet aan de orde. Doordat u een ruime keuze heeft in kleuren en lameltypes is er een perfecte eenheid met uw buitenschrijnwerk mogelijk. U bepaalt zelfs de vorm van de rolluikkast. U bespaart tevens op montagekosten, aangezien het plaatsen van voorzetrolluiken niet veel tijd in beslag neemt.

elektrische inbouwrolluiken Sint-Niklaas

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn erg populair bij nieuwbouw of tijdens de renovatie van uw ramen. De inbouwrolluiken worden dan netjes weggewerkt boven het raam, in de gevel. Het voordeel? De rolluiken zijn onzichtbaar bij volledige opening. De inbouwrolluiken zijn naadloos geïntegreerd. Bij inbouwrolluiken is het wel van belang om extra aandacht te besteden aan de isolatie. Doordat het rolluik deels in de spouwmuur wordt geplaatst doorbreekt u de bouwschil van uw pand. Om koudebruggen (doorbroken isolatielaag) te voorkomen is het verstandig om extra aandacht te besteden aan de isolatie van de geïntegreerde rolluikkast. De montage van inbouwrolluiken vergt, in vergelijking met voorzetrolluiken, meer tijd.

Opbouwrolluiken

Vormen inbouwrolluiken geen optie én vindt u de zichtbare omkasting van voorzetrolluiken niet bij uw woning in Sint-Niklaas passen? Dan vormen de opbouwrolluiken een interessante optie. De platte kast van de opbouwrolluiken vormt namelijk één geheel met het raam. Het raam wordt dan samen met de opbouwrolluiken als één geheel geplaatst op uw woning. Het grote voordeel van een opbouwrolluik is dat er minder ruimte nodig is voor de oprolstructuur. Dat vraagt dus om een kleinere uitsparing in de gevel. Daarnaast hoeft u minder aandacht te besteden aan de isolatie, omdat alles één geheel vormt. Opbouwrolluiken hebben dus van de drie soorten rolluiken de hoogste isolatiewaarde.

opbouwrolluiken Sint-Niklaas

PVC

Welk materiaal kiest u voor uw rolluik? Met name aluminium en PVC is op dit moment erg populair. Een rolluik van PVC is licht en een stuk goedkoper dan een variant van aluminium. Aangezien de lamellen niet worden opgevuld met een schuimlaag hangt de isolatiewaarde vooral af van de luchtlaag die zich in de lamel bevindt. Rolluiken van PVC zijn erg duurzaam, maar wel iets schadegevoeliger dan de aluminium varianten. Gaat het om een relatief klein raamoppervlak, van maximaal 2.5 meter? Dan vormen kunststof lamellen een uitstekende keuze. Bij grotere raampartijen is het verstandig om extra verstevigingen te laten bevestigen om doorbuigingen te voorkomen.

Aluminium

De keuze valt vandaag de dag ook vaak op een aluminium rolluik. Dat heeft zo zijn redenen, het is bijvoorbeeld erg stevig. Dat zorgt ervoor dat, ook bij grote raampartijen, doorbuigingen niet aan de orde zijn. Daarnaast is het positief voor het inbraakwerende karakter. Inbrekers krijgen minder snel een opening in een dergelijk rolluik. Aluminium kan tegen een stootje, waardoor beschadigingen niet snel aan de orde zijn. Daarnaast is de isolatie vaak beter dan van een rolluik van PVC. Ook vinden veel mensen de strakke uitstraling van aluminium rolluiken erg fraai. Houd wel rekening met een hogere kostprijs, in vergelijking met PVC.

Hout

Bent u de trotse bewoner van een prachtig, authentiek pand in Sint-Niklaas? Ondanks dat een aluminium en PVC rolluik veel voordelen biedt, zijn er nog steeds mensen die kiezen voor een houten variant. Waarom? Het geeft een unieke uitstraling. De houttekening zorgt voor een warm karakter. De mogelijkheid om zelf naderhand het rolluik over te schilderen in een kleur naar wens spreekt ook veel mensen aan. Hout heeft van nature goede isolerende eigenschappen. Het aanbod van houten rolluiken is echter niet groot. Dat zorgt ervoor dat weinig specialisten de dienst aanbieden om dergelijke rolluiken te plaatsen. Diegenen die het wel plaatsen, rekenen vaak een meerprijs.

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Wat betreft de bediening heeft u de keuze uit een handmatige bediening of een elektrische variant. Daarnaast kiezen steeds meer mensen in Sint-Niklaas ervoor om de rolluiken te automatiseren. U kan een rolluik op drie verschillende manieren handmatig bedienen: via een slingerstang (zwengel), een koordopwinder of bandopwinder. De band- en koordopwinder werken hetzelfde: door de band of koord naar beneden te trekken gaat het rolluik omhoog. De slingerstang moet u draaien om zo het rolluik te bewegen. Elektrische rolluiken zijn echter een stuk populairder. Het vergroot uw wooncomfort, ze slijten minder snel dan een handmatige variant en criminelen kunnen ze minder eenvoudig open breken. Automatische rolluiken benutten sensoren om zo zelf te openen en te sluiten. Eventueel kunt u het rolluik koppelen aan uw domoticasysteem en/of smartphone.

Rolluiken plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

We ontvangen geregeld de vraag of het mogelijk is om een rolluik zelf te plaatsen. Het antwoord hangt van een aantal factoren af. Allereerst hangt het af van het type rolluik. Zo is het in de meeste gevallen onverstandig om eigenhandig inbouw- of opbouwrolluiken te plaatsen. Dat is immers een forse klus omdat er enig hak- en breekwerk bij komt kijken. Heeft u verstand van elektra (voor de elektrische bediening), bent u zorgvuldig en hebt u een hoop kluservaring? Dan is het mogelijk om zelf de voorzetrolluiken te plaatsen. Twijfelt u? Dan is het verstandig om de hulp van een specialist uit Sint-Niklaas in te schakelen. Doet u de montage zelf en er gaat iets mis? Dan lopen de kosten snel op. De specialist geeft u advies, zorgt voor een snelle en zorgvuldige plaatsing en geeft jarenlange garantie op de werkzaamheden. Tevens zorgt de specialist voor het elektrische gedeelte, de afstelling van de rolluikmotor en het instellen van de afstandsbediening. U kunt dan meteen van de elektrische rolluiken genieten.

elektrisch rolluik Sint-Niklaas

Wat zijn de gemiddelde prijzen?

Waarschijnlijk spelen de prijzen van de verschillende rolluiken een grote rol in uw keuze. De gemiddelde prijs van een rolluik (1x1meter) is erg uiteenlopend, van zo’n €125,- tot €500,-. De prijzen worden namelijk bepaald door diverse factoren, denk aan het soort rolluik, de materiaalsoort, de bediening, de kleuren en extra’s en uiteraard de montagekosten. Eén van de goedkopere keuzes is een rolluik van PVC (1x1m), handmatig bediend, die u laat monteren door een specialist. De gemiddelde prijzen liggen dan tussen de €205,- en €230,-. Een populaire keuze is een voorzetrolluik van aluminium (1x1m), met een Somfy motor, geplaatst door een vakman. Dat kost u gemiddeld €325,- tot €350,-. Hoe meer rolluiken u laat plaatsen in Sint-Niklaas, hoe lager de kosten per rolluik. Het is erg verstandig om kosteloos en vrijblijvend diverse offertes aan te vragen. Door deze offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs. Kiest u de specialist in Sint-Niklaas met de beste prijs, de beste garantievoorwaarden of diegene die morgen al met de klus kan beginnen? Aan u de keus.

Prijsbepalers

Naast, uiteraard, de kosten van het rolluik zelf bestaan er nog diverse onderdelen die de totaalprijs bepalen. De belangrijkste prijsbepalers:

 • Inbouwrolluiken, opbouwrolluiken of voorzetrolluiken?
  De prijzen hangen onder andere af van het type rolluik. De inbouw- en voorzetrolluiken zijn qua prijs vergelijkbaar. De inbouwrolluiken zijn vaak iets goedkoper, aangezien er geen grote omkasting nodig is. Wel liggen de montagekosten van inbouwrolluiken hoger.
 • Maat en materiaal
  Diverse maten behoren tot de mogelijkheden: van een klein keukenraampje tot aan grote raampartijen in de woonkamer. Hoe groter het rolluik, hoe hoger de totaalprijs. De prijzen van aluminium rolluiken liggen hoger dan de varianten van PVC. Beide materialen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Weinig mensen kiezen tegenwoordig voor hout.
 • Elektrische of manuele bediening?
  Hierbij bepaalt vooral de kwaliteit van de motor de totaalprijs. Vanzelfsprekend is een volledig geautomatiseerd rolluik, inclusief sensoren duurder dan een eenvoudige elektrische variant met afstandsbediening. De voordeligste keuze is nog altijd een handmatige bediening.

 • Kleuren en accessoires
  Vandaag de dag zijn de inbouwrolluiken, voorzetrolluiken en opbouwrolluiken in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. In de meest gevallen wordt hier geen meerprijs voor berekend. Wilt u echter een unieke kleur? Dan kan het voorkomen dat de specialist wel een meerprijs rekent, voor de extra productiekosten. Wilt u handige accessoires, zoals een vliegenscherm, een extra stille motor of een tijdklok? Dan moet u uiteraard rekening houden met een meerprijs.
 • Montagekosten
  De montagekosten hangen af van de grootte van het project en de bereikbaarheid van uw ramen in Sint-Niklaas. Moet het rolluik op de tweede verdieping worden geplaatst? Reken dan op een meerprijs van €25,- tot €35,- per rolluik. Een vakkundige installatie van rolluiken kost gemiddeld tussen de €100,- en €200,- per rolluik. Hoe meer rolluiken u laat installeren, hoe lager de prijs per rolluik. De specialisten uit Sint-Niklaas kunnen gemiddeld binnen 45 minuten een standaard rolluik monteren, mits er al elektra aanwezig is.
Rolluiktype (aluminium lamellen) Maat** (centimeters) Bediening Gemiddelde prijs, exclusief montage*
Voorzet/ Opbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Handbediening (band) €155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Somfy motor €285,- tot €340,-
Inbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €115,-
Inbouw 100×100 Somfy motor €225,- tot €235,-
Inbouw 100×200 Handbediening (band) €175,- tot €195,-
Inbouw 100×200 Somfy motor €300,- tot €320,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

rolluiken herstellen

Rolluiken herstellen

Ondanks dat rolluiken erg robuust zijn, hebben ze niet het eeuwige leven. Is uw rolluik kapot? De specialisten uit Sint-Niklaas helpen u graag met het herstellen van uw rolluiken. De ervaren vakmannen reparen uw elektrische, automatische of handbediende rolluiken. Jarenlange ervaring en de beschikking over diverse onderdelen, zorgt ervoor dat uw probleem snel en vakkundig wordt verholpen. Voor herstellingen aan uw voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken bent u dus bij ons aan het juiste adres. Van kleine herstellingen zoals een kapot lint tot aan grotere herstellingen, zoals een kapot bedieningsysteem. Wij helpen u graag in Sint-Niklaas. Vergelijk offertes en bespaar!

rolluik herstellen prijs Sint-Niklaas

Veelvoorkomende herstellingen

Stormschade, een kapot lint, kapotte lamellen of een defecte rolluikmotor: het zijn allemaal veelvoorkomende problemen die de vakmannen uit ons netwerk herstellen. Stormschade kan een boel schade aanrichten. Let wel: zonder de rolluiken was de schade waarschijnlijk nog veel erger. Ze bieden immers een extra beschermlaag. Zonder deze extra beveiliging had u waarschijnlijk te maken met glasschade en alle bijbehoren kosten. De specialisten uit Sint-Niklaas herstellen de kapotte lamellen en lossen eventuele andere problemen snel en vakkundig op. Veelvoorkomende herstellingen bestaan daarnaast uit het repareren of vervangen van het rolluiklint of een andere vorm van bediening. Het herstellen of plaatsen van automatisatie behoort tevens vaak tot de werkzaamheden.

Rolhekken voor uw bedrijf

Wilt u uw bedrijf in Sint-Niklaas (extra) beveiligen? Dan is een rolhek een interessante optie. Rolluiken worden namelijk vaak niet in dergelijke grote afmetingen gemaakt. Met een rolhek sluit u uw winkeldeur, doorgang of etalage veilig af. Vroeger waren rolhekken onesthetisch, maar tegenwoordig vormen ze een fraai onderdeel van uw pand. Uw bedrijf moet immers ook na sluitingstijd nog attractief ogen. Diverse materialen behoren tot de mogelijkheden, denk aan: gegalvaniseerd staal, RVS, enzovoort. Kiest u voor een manuele bediening middels een veeras? Of wilt u liever een elektrische variant? Aan u de keus. Diverse opties zijn mogelijk, denk aan vensterglas, ophefbeveiliging en gekleurde siertrips.

rolhekken Sint-Niklaas

Wij leveren nagenoeg alle merken

Heroal

Een bekend merk op het gebied van rolluiken is natuurlijk Heroal. De Heroal rolluiksystemen zijn in de meeste gevallen van aluminium gemaakt. Het bedrijf hecht hoge waarde aan duurzaamheid, rendabiliteit en functionaliteit. Een voorbeeld van een goed verkocht model in Sint-Niklaas is de Heroal Mini E. De dikke aluminiumlaag en schuimvulling zorgen voor stabiele lamellen.

Creon

Creon rolluiken verhogen uw wooncomfort in Sint-Niklaas. De Creon voorzetrolluiken en inbouwrolluiken staan bekend om een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. U krijgt daarnaast vijf jaar garantie op de Creon producten. De minimale maten van rolluiken: 50cm breed bij 50cm hoog. De maximale maten bestaan uit: 360cm breedte en 290cm hoogte. De lamellen van Creon worden van Aluprof gemaakt.

Harol

Harol biedt een uitgebreid assortiment aan in inbouw-, voorzet-, en opbouwrolluiken. Op basis van uw wensen laat u een perfecte Harol rolluik samenstellen. Kies bijvoorbeeld de ALU42 thermo-lamel voor extra isolatie. Vindt u veiligheid belangrijk? Dan heeft u de optie om te kiezen voor een veiligheidslamel en bijvoorbeeld ophefbeveiliging. Wilt u geruisloze rolluiken? Informeer dan naar de mogelijkheden van de ultrastille Silensio rolluiken.

pvc rolluiken

Belisol

Ook bij Belisol heeft u een ruime keuze in inbouw-, voorzet-, en opbouwrolluiken. Diverse materialen en RAL-kleuren behoren tot de mogelijkheden. De rolluiken van aluminium kunnen maximaal 6,4m² groot zijn. Met PVC is de maximale afmeting wat kleiner, namelijk 3,5 m². Wilt u uw Belisol producten automatiseren, of kiest u toch voor een reguliere elektrische of handmatige bediening? Aan u de keus.

aluminium, pvc of houten rolluik?

Winsol

Het Belgische merk Winsol is al ruim 140 jaar bezig in de bouwsector. De producten bieden u diverse mogelijkheden. Zo zijn de lamellen met daglichtsleuven op dit moment erg populair. Zo regelt u hoeveel daglicht u in uw woning in Sint-Niklaas wilt. Wilt u grote rolluiken voor bijvoorbeeld uw garage? Dan bieden Winsol producten u de oplossing.

aluminium rolluiken

Deceuninck

De Deceuninck rolluiken bieden een uistekende thermische en akoestische isolatie. Deceuninck levert op dit moment voornamelijk PVC rolluiken. Dat resulteert in scherpe prijzen. De producten vragen weinig onderhoud en zijn jarenlang kleurvast. De rolluiklamellen zijn op dit moment uitsluitend verkrijgbaar in verkeerswit, in de massa gekleurd. De luiken worden in de meeste gevallen in het atelier voorgemonteerd op de ramen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u de vele voordelen van rolluiken benutten, maar niet teveel betalen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend diverse offertes aan van specialisten uit (de omgeving van) Sint-Niklaas. Schaft u rolluiken aan voor (buiten)zonwering, isolatieverbetering, privacy, verduistering of akoestische isolatie? U wilt hoe dan ook zeker weten dat de beste specialist bij u thuis komt om de rolluiken te monteren. Daarnaast wilt u natuurlijk kwaliteitsproducten. Door de verschillende offertes te vergelijken op basis van prijzen, aanbod en voorwaarden weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Kiest u de specialist met de beste prijs, de meeste ervaring of diegene die morgen al met de klus kan beginnen? Aan u de keus. Wij helpen u graag in Sint-Niklaas.

prijzen rolluiken Sint-Niklaas