Rolluiken Brugge

Wist u dat de investering in rolluiken zichzelf terugverdiend? Een rolluik zorgt namelijk voor een verhoogde isolatiewaarde. Rolluiken bieden dus meer voordelen dan alleen uw woning verduisteren en beveiligen. In de warme maanden blijft de warmte buiten, terwijl in de koude maanden de warmte binnen blijft. Tel daar de diverse designs, bedieningsmogelijkheden en accessoires bij op en u begrijpt waarom steeds meer mensen in Brugge kiezen voor het plaatsen van rolluiken. Rolluiken zijn robuust en gaan jarenlang mee. Ook bij slecht weer kunt u de rolluiken gewoon gebruiken. Wij vormen een netwerk van bedrijven die rolluiken plaatsen en herstellen. Vraag gratis en vrijblijvend een aantal offertes aan en vergelijk aanbieders uit de buurt van Brugge.

rolluiken Brugge

Navigeer op deze pagina naar:

rolluik plaatsen Brugge

Privacy, isolatie en anti-inbraak

Vandaag de dag worden rolluiken niet alleen in villa’s geplaatst. Iedere woning in Brugge is in principe geschikt voor rolluiken. Een (inbouw)rolluik draagt sterk bij aan het comfort in uw woning. Inkijk van de buren of de straat wordt onmogelijk. Daarnaast is er een akoestische en thermische verbetering. Straatgeluiden worden gedempt en warmte blijft binnenshuis. Niet onbelangrijk: de inbraakwerendheid van uw huis in Brugge wordt enorm vergroot. Voorzetrolluiken schrikken inbrekers af. Met behulp van zon-, regen-, en lichtsensoren is het mogelijk om het luik volledig te automatiseren. Rolluiken kunt u tegenwoordig vrij goedkoop aanschaffen, zeker in vergelijking met andere typen zonwering en inbraakbeveiliging.

soorten rolluiken

Soorten rolluiken

Overweegt u om rolluiken te plaatsen? Dan bent u vast benieuwd naar de verschillende soorten. U heeft de keuze uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Elke soort heeft diverse voor- en nadelen. Welke variant voor u de beste keuze is hangt af van uw budget, wensen en de mogelijkheden wat betreft de montage in uw pand. Zo is een inbouwrolluik vooral interessant bij nieuwbouw en grote renovaties, aangezien er dan geen extra kosten komen voor het maken van de uitsparing boven de ramen. Bij een opbouwrolluik vormt het raam en de rolluikkast één geheel. Dit zorgt ervoor dat dit type rolluik de beste isolatiewaarde geeft. Een voorzetrolluik wordt eenvoudig in een kast op de buitenmuur gezet. Het rolluik loopt dan via geleiders voor het raam naar beneden.

voorzetrolluiken Brugge

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken plaatst men dus met een omkasting tegen de gevel, of op de ramen. In deze kast wordt het rolluik opgerold. Het grote voordeel van dergelijke voorzetrolluiken is dat men het op iedere woning in Brugge kan monteren. Breekwerk is hierbij niet nodig. Daarnaast vormen koudebruggen (locaties waar warmte ontsnapt) geen risico, aangezien men de rolluiken vóór de gevel plaatst. Combineer dat met de aantrekkelijke prijs en u begrijpt waarom veel mensen voorzetrolluiken kiezen. Eventueel nadeel kan de omkasting vormen, aangezien die in het geheel zichtbaar is. Wel kunt u de voorzetrolluiken vandaag de dag in diverse kleuren en designs bestellen. Er zit dus altijd iets bij wat bij de uitstraling van uw pand in Brugge past.

inbouwrolluiken Brugge

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken past men voornamelijk toe bij nieuwbouwprojecten en renovaties. De specialisten moeten namelijk een uitsparing in de gevel maken. Hierdoor zijn de inbouwrolluiken, wanneer volledig geopend, onzichtbaar van buitenaf. Het rolluik zit naadloos geïntegreerd in uw gevel in Brugge. U begrijpt dat het installeren van dergelijke inbouwrolluiken meer tijd kost dan bij voorzetrolluiken. Daarnaast is het essentieel om rekening te houden met de isolatie, aangezien u de ‘bouwschil’, de isolerende laag van uw pand, doorbreekt. Het is dus verstandig om de interne kast in de gevel te isoleren. Zo ontstaan er geen koudebruggen. Daarnaast zorgt de specialist ervoor dat de omkasting altijd nog open kan. Is er in de toekomst een eventuele herstelling nodig? Dan is dat eenvoudig mogelijk.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken hebben de hoogst isolerende werking. Dat komt omdat het raam en het rolluik één geheel vormen. Zo komt de tocht uw pand niet binnen. Bij opbouwrolluiken gebruikt men een kleine omkasting waarin de as met lamellen is gemonteerd. Deze omkasting wordt zoveel mogelijk achter de gevelsteen geplaatst, maar in tegenstelling tot de inbouwrolluiken blijft er altijd nog een gedeelte zichtbaar aan de buitenzijde van uw pand in Brugge. Opbouwrolluiken worden daarom ook vooral gebruikt bij woningen waar er boven het raam onvoldoende ruimte is om een inbouwrolluik te monteren. U heeft de keuze uit diverse kleuren en materialen. Zo laat u de rolluiken perfect aansluiten bij de uitstraling van uw woning.

opbouwrolluiken Brugge

PVC

PVC is een licht en duurzaam materiaal. Het is over het algemeen goedkoper dan de overige materialen. De lamellen zijn iets schadegevoeliger en verkleuren gemakkelijker dan bijvoorbeeld aluminium lamellen. De mate van isolatie hangt bij PVC vooral af van de luchtlaag die in de holte van de lamel aanwezig is. Met PVC is de maximale oppervlakte van het rolluik wel wat kleiner, dat is gemiddeld namelijk: 3,5 m². Bij erg grote ramen kan kunststof na verloop van tijd doorbuigen. Gaat het om relatief kleine ramen, met een raamoppervlak van maximaal circa 2.5 meter? Dan is PVC een erg interessante én voordelige keuze.

Aluminium

Aluminium heeft een grote isolerende werking en houdt veel geluid tegen. De lamellen zijn voorzien van een schuimlaag waardoor deze hoge isolerende werking ontstaat. Daarnaast bieden de stevige aluminium rolluiken een uitstekende bescherming tegen inbrekers. Het is immers een metaal, waardoor het erg sterk is en tegen een stootje kan. Men kiest vaak voor deze materiaalsoort als het om grote raamoppervlaktes gaat. De rolluiken worden in de meeste gevallen gelakt en zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. In vergelijking met PVC zijn de rolluiken wel duurder. Men kiest daarom voornamelijk bij bedrijfspanden en grote woningen voor aluminium rolluiken.

Hout

Vandaag de dag zien we ze steeds minder: houten rolluiken. Logisch gezien PVC en aluminium rolluiken erg veel voordelen hebben ten opzichte van hout. Toch wordt er bij authentieke woningen in Brugge nog steeds voor houten rolluiken gekozen. Het geeft immers een unieke en klassieke uitstraling. Daarnaast hoeft u zich tegenwoordig geen zorgen meer te maken om houtrot en schimmels, aangezien de houten rolluiken zijn bewerkt met speciale producten die deze problemen voorkomen. U kan er natuurlijk ook voor kiezen om de houten lamellen over te schilderen. Let wel: vandaag de dag plaatsen niet veel specialisten meer een houten rolluik. Houd dus rekening met een meerprijs.

Rolluikbediening: elektrisch of handmatig?

Wilt u handmatig de rolluiken bedienen of kiest u toch een elektrische bediening? Bij kleine rolluiken is handmatig bedienen de voordeligste optie. Manuele bediening is mogelijk met een lint of via een slingerstang. Veel mensen uit Brugge willen echter extra comfort en dus een elektrische bediening van het rolluik of de zonwering. Denk aan een schakelaar of afstandsbediening. Het is tevens mogelijk om het elektrische rolluik te automatiseren. Tegenwoordig koppelen we steeds vaker rolluiken aan het domotica systeem, zodat bediening met de smartphone mogelijk is.

Rolluiken plaatsen: zelf doen of uitbesteden?

U vraagt zich wellicht of: kan ik zelf de rolluiken plaatsen of is hiervoor de hulp van een specialist nodig? Dat hangt allereerst af van het type rolluik. Zo is het verstandig om bij een inbouw- en opbouwrolluik altijd de hulp van een specialist in te schakelen. U moet immers de rolluikkast (deels) achter de gevelstenen monteren. Dat vergt vakmanschap en ervaring. Het plaatsen van een voorzetrolluik kunt u in sommige gevallen wel zelf uitvoeren. U hoeft dan immers geen aanpassingen te doen aan de gevel. Wel is nauwkeurigheid vereist om een optimale werking te garanderen. Wij adviseren in de meeste gevallen om toch de hulp van een specialist uit Brugge in te schakelen. Die helpt u niet alleen met de plaatsing, maar ook bij het aansluiten van het eventuele elektrische gedeelte (inclusief stroomtoevoer), het afstellen van de motor en het instellen van de afstandsbediening.

elektrische rolluiken Brugge

Wat zijn de gemiddelde prijzen?

De prijzen hangen af van verschillende factoren. Allereerst natuurlijk de materiaalsoort, de kleur, het design, eventuele opties (automatiseren) en bedieningsmogelijkheden. Natuurlijk heeft het type rolluik ook invloed: kiest u voorzetrolluiken, inbouwrolluiken of opbouwrolluiken? De gemiddelde prijzen variëren van €125,- tot €500,- per vierkante meter. Dit is inclusief btw. De montagekosten hangen af van uw project en het aantal rolluiken die de specialisten moeten plaatsen. Zoals u ziet variëren de kosten fors. Het loont dus ook enorm om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken van aanbieders uit de buurt van Brugge. Het is een investering, maar de kosten liggen veel lager dan van overige typen zonwering of inbraakbeveiliging. Een rolluik verdient zich daarnaast door de energiebesparing weer terug. In de prijstabel zit u een gemiddelde prijs per type rolluik. De prijzen van voorzetrolluiken en opbouwrolluiken zijn vergelijkbaar. De inbouwrolluiken zijn vaak iets goedkoper, maar brengen wel hogere montagekosten met zich mee.

Prijsbepalers

De volgende factoren hebben invloed op de prijs:

 • Soort rolluik en maatvoering
  Voorzetrolluiken- en opbouwrolluiken kosten ongeveer hetzelfde. De inbouw variant is iets goedkoper omdat er geen grote rolluikkast nodig is. Natuurlijk geldt: hoe groter het rolluik hoe hoger de totaalprijs.
 • Materiaalsoort
  Zowel PVC als aluminium is een duurzame en onderhoudsvriendelijke materiaalsoort. PVC is als materiaalsoort goedkoper dan aluminium.
 • Bediening
  Wat betreft de bediening: hoe beter (en stiller) de elektrische motor, hoe hoger de kostprijs. De handmatige bediening is vanzelfsprekend het voordeligst.
 • Isolatie
  Bij een voorzetrolluik is isolatie niet nodig. U doorbreekt dan immers niet de isolatieschil van uw woning. Bij een inbouwrolluik is het wel verstandig om (extra) isolatie aan te brengen. Is de isolatiewaarde voor u erg belangrijk? Overweeg dan extra isolerende rolluiken.

 • Kleuren/extra’s
  In de meeste gevallen heeft de kleurkeuze geen of weinig invloed op de totaalprijs. Wilt u een unieke kleur of coating? Dan moet u rekening houden met een meerprijs. Eventuele extra’s zoals een koppeling met uw domotica systeem, een ingebouwd vliegenraam of een speciale motor brengen uiteraard extra kosten met zich mee.
 • Montagekosten
  Twee ervaren monteurs kunnen een standaard voorzetrolluik in 30-45 minuten monteren. Wel moeten de voorbereidende werkzaamheden dan al voltooid zijn. Denk aan de aanleg van elektriciteit voor de rolluikmotor. De montage van een inbouwrolluik kost meer tijd. De prijzen van een professionele montage liggen gemiddeld tussen de €100,- en €200,- per rolluik. Hoe meer rolluiken, hoe goedkoper de montagekosten per rolluik. Moet het rolluik op de tweede verdieping (of nog hoger) geplaatst worden? Houd dan rekening met een meerprijs van €25,- tot €35,- per rolluik. De specialist heeft dan een immers een steiger nodig.
Rolluiktype (aluminium lamellen) Maat** (centimeters) Bediening Gemiddelde prijs, exclusief montage*
Voorzet/ Opbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €130,-
Voorzet/ Opbouw 100×100 Elektrische Somfy motor €225,- tot €250,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Handbediening (band) €155,- tot €205,-
Voorzet/ Opbouw 100×200 Elektrische Somfy motor €285,- tot €340,-
Inbouw 100×100 Handbediening (band) €105,- tot €115,-
Inbouw 100×100 Elektrische Somfy motor €225,- tot €235,-
Inbouw 100×200 Handbediening (band) €175,- tot €195,-
Inbouw 100×200 Elektrische Somfy motor €300,- tot €320,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de exacte afmetingen, de kleuren, type bediening, type geleider en eventuele toebehoren. De genoemde prijs is inclusief btw, maar exclusief montagekosten.
**Maatwerk is uiteraard mogelijk.

rolluiken herstellen Brugge

Rolluiken herstellen

Ondanks het robuuste karakter van inbouwrolluiken en opbouwrolluiken, komt het soms toch voor dat er een reparatie nodig is. Het kan dan om een kleine reparatie gaan, bijvoorbeeld een kapot lint, of defecte afstandsbediening. Grotere herstellingen behoren tevens tot de mogelijkheden, denk aan kapotte lamellen of een defecte motor. Wij herstellen alle soorten rolluiken: voorzetrolluiken, inbouwrolluiken, en opbouwrolluiken. Of het nu gaat om een manueel rolluik, of een volledig elektrische variant, wij helpen u graag. Door het grote netwerk is er altijd een specialist in de buurt van Brugge.

rolluiken herstellen prijs

Veelvoorkomende herstellingen

Een herstelling die de specialist uit ons netwerk vaak uitvoert is het vervangen of repareren van het bedieningssysteem. Na jaren intensief gebruik is het lint of de rolluikmotor vaak aan vervanging toe. Een forse storm resulteert vaak in gescheurde lamellen. Het rolluik heeft zijn werk goed gedaan: uw beglazing is namelijk nog heel. Helaas is er wel enige schade aan uw rolluik. Het is verstandig om de gescheurde lamellen zo snel mogelijk te laten herstellen. De specialisten uit ons netwerk helpen u graag bij het herstellen van uw rolluik in Brugge, tegen een scherpe prijs. Welke onderdelen ook aan vervanging toe zijn: de specialisten bieden de oplossing.

Rolhekken voor uw bedrijf

Rolhekken sluiten uw bedrijfspand in Brugge veilig af. Rolhekken bevatten voldoende doorkijk (desgewenst), zodat voorbijgangers uw etalage nog kunnen bekijken. Tegenwoordig bieden de rolhekken niet alleen functionele voordelen, maar bieden ze ook als decoratieve afsluiting. De fraaie rolhekken dragen bij aan de uitstraling van uw bedrijfspand in Brugge. Zo ziet alles er na sluitingstijd nog steeds attractief uit. U heeft de keuze uit diverse lameltypes en bedieningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er nog vele opties, zoals bijvoorbeeld vensterglas, ophefbeveiliging en gekleurde sierstrips.

rolhekken voor bedrijf

Wij leveren nagenoeg alle merken

Heroal

De Heroal RS Hybrid is voorbeeld van een veel verkocht rolluik in Brugge. Het is een rolluik en zonwering in één. De buitenkant is gemaakt van aluminium en de binnenkant van stof. Het aluminium geeft u de veiligheid en weerbestendigheid. Het stof geeft de uitstraling van zonwering. De hoge kwaliteit stof zorgt zo voor een sfeervolle leefomgeving. De Heroal RS Hybrid vermindert uw warmteverlies tot wel 44%.

Creon

Creon rolluiken staan bekend om de scherpe prijzen. Wij leveren diverse soorten aluminium rolluiken van Creon. Van voorzetrolluiken tot elektrische opbouwrolluiken. De minimale breedte en hoogte is 50 cm. De afmetingen vormen maximaal 360 cm breed en 290 cm hoog. De Creon rolluiken worden volledig op maat gemaakt. Zo weet u zeker dat het elektrische rolluik perfect aansluit bij de uiterlijke kenmerken van uw huis in Brugge.

Harol

Vindt u een goede isolatie belangrijk? Dan is een Harol rolluik een goede keuze. Wij plaatsen veel opbouwrolluiken van Harol. Deze varianten zijn superisolerend doordat de omkasting is gevuld met grafietkorrels. Daarnaast is de akoestische isolatie van de Harol OB900 Thermo uitstekend. Het motorgeluid van het dalen van een rolluik vinden sommige mensen vervelend. Een optie is dan de ultra stille variant, de Silensio.

pvc rolluiken Brugge

Belisol

Wilt u veel opties, kleuren en designs voor uw inbouwrolluiken of opbouwrolluiken? Dan komt u vaak al snel bij Belisol uit. De aluminium rolluiken kunnen niet groter zijn dan 6,4 m2. Voor de kunststof variant geldt een maximaal oppervlak van 3.5 m2. Van een handmatig bedienbaar PVC rolluik, tot en met een elektrische, aluminium variant, er is altijd een Belisol rolluik die bij uw wensen aansluit. Ongeacht wat uw smaak is, of hoe uw pand er uit ziet.

aluminium, pvc, houten rolluik

Winsol

Een rolluik van Winsol is stijlvol, veilig en energiebesparend. Via de lamellen met daglichtsleuven regelt u zelf hoeveel daglicht u in uw woning in Brugge wilt. De rolluiken kunt u verkrijgen in diverse RAL-kleuren. Zo past het rolluik perfect bij de uitstraling van uw pand. Een Winsol rolluik heeft een versterkte onderlat en geleider. Hierdoor maakt u het inbrekers nog moeilijker. Een garagepoort van Winsol is tevens erg populair.

aluminium rolluiken Brugge

Deceuninck

De specialisten uit Brugge kunnen de PVC rolluiken van Deceuninck eenvoudig plaatsen, dus dat bespaart u op montagekosten. Eenmaal geïnstalleerd vragen de inbouwrolluiken en opbouwrolluiken weinig onderhoud en kunt u er jarenlang van genieten. De Protex PVC rolluiken van Deceuninck kunt u verkrijgen in verkeerswit. Dit is massa gekleurd, waardoor Deceuninck erg scherpe prijzen hanteert. De onderlat is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u besparen op de totale investering van de buitenzonwering? Of bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van het automatiseren van uw nieuwe rolluiken? Vraag dan gratis en vrijblijvend een aantal offertes aan. U ontvangt dan maximaal vijf offertes van aanbieders uit de buurt van Brugge. Vergelijk de aanbieders op basis van aanbod, kosten, locatie en ervaring. Wilt u standaard elektrische voorzetrolluiken laten plaatsen, of wilt u volledig automatiseren middels regen- en zonsensoren? Wij helpen u graag bij het plaatsen en herstellen van alle varianten buitenzonwering, inclusief rolluiken. Door de diverse accessoires, kleuren en designs bestaan er altijd opbouw- of inbouwrolluiken die bij uw pand in Brugge passen.

rolluiken prijzen Brugge